Mehmet Barlas: ''Saçmalayan herkesi tutuklayacak mıyız?''

Mehmet Barlas: ''Saçmalayan herkesi tutuklayacak mıyız?''
Güncelleme:

Türkiye Gülşen'in tutuklanmasını tartışırken AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'tan çok dikkat çeken bir çıkış geldi. Barlas "Saçmalayan herkesi tutuklayacak mıyız" diyerek tepki gösterdi.

Şarkıcı Gülşen, geçtiğimiz aylarda bir konser sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle dün hedef tahtasına konuldu. Diyanet ve iktidar sözcülerinden peş peşe kınama mesajlarının gelmesinin ardından Gülşen hakkında hızlıca gözaltı kararı verildi. Akşam saatlerinde ise Gülşen, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gülşen'in tutuklanması, toplumun hemen hemen tüm kesimlerinden tepki gördü. İktidara yakın isimlerden dahi itiraz sesleri yükseldi. O isimlerden biri de Mehmet Barlas oldu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere aylar önce söylediği sözlere tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Zaten İmam Hatip Mezunları Derneği de yerinde bir basın açıklaması yayınlamış. İyi de apar topar gözaltı kararı aldırıp evinden kadını mevcutlu şekilde adliyeye getirerek tutuklamak nedir, anlayabilen var mı? Saçmalayan herkesi tutuklayacak mıyız? Bırakın cezasını toplum versin.." diye yazdı.

 Gençlik festivallerinin yasaklanmasını da gündeme getiren Barlas, "Organizasyon firmasının inatlaşması sonucunda üst üste konserler iptal edildi. Türkiye'de her yaz yüzlerce festival düzenlenirken 2-3 festivalin yasaklanması nedeniyle "insanların yaşam tarzına müdahale" algısı oturtulmaya çalışıldı. Belki de cumhuriyet tarihinin en kritik seçimlerine hazırlanan Türkiye'nin gündemi iptal edilen festivaller, tutuklanan densiz bir sanatçı olmamalı..." ifadelerini kullandı.

 

Mehmet Barlas'ın Sabah gazetesindeki yazısının tamamı için...