Mehmet Demirkol o taraftarlardan özür diledi

Güncelleme:

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Ankaragücü - Galatasaray maçı sonrası ev sahibi takım için kullandığı 'İyi ki formaları hazırlamışlar' yorumu için özür diledi.

Geçtiğimiz günlerde beINSPORTS haber kanalında yayınlanan beIN Final adlı programda yorumcu Mehmet Demirkol, Ankaragücü için, “İsmail Kartal'ı dinledim. Dedi ki savunmaya orta sahaya 3,4 oyuncu almamız lazım. Yani saha da hazır değil, takım da hazır değil. İyi bari formaları bulmuşsunuz” ifadelerini kullanmıştı. O açıklamanın ardından Ankaragücü Kulübü sert bir açıklama yayınlamış ve Demirkol’dan özür beklediklerini belirtmişti. Mehmet Demirkol, Fenerbahçe-Benfica maçını değerlendirirken Ankaragücü üzerinden verdiği örnek nedeniyle özür diledi…

İşte Demirkol’un açıklamaları:

”Israrla söylediğim şey, takımların hazır olma durumu. Bu durumu anlatmaya çalışırken Ankaragücü ile ilgili bir espri yapmıştım. Ankaragücü taraftarları üzülmüşler… Üzdüklerimden hakikaten kalpten özür dilerim. Üzülmesinler, bir şey anlatmaya çalışıyordum çünkü. Hata olur bazen televizyonculukta.Kusura bakmayın, kalpler beraber, kalpten özür diliyorum.”

‘NEDEN HAZIR DEĞİLLER?’

”Şampiyonlar Ligi kaybedilmiş ama taraftarın desteği devam ediyor. Bu sene Fenerbahçe’nin en büyük avantajı bu. Taraftar, “Biz bu sezonu bekleyeceğiz” diyor. 6 haftalık hazırlık dönemi var. Benfica maçı Fenerbahçe için sezonun en önemli maçlarından biri. Neden hazır değiller?”

‘ZEMİNLERE FEDERASYON BAKSIN’

”İlk konu zemin. Zemin konusuna federasyon baksın. Kendi çalışanı olarak göndersin gerekirse kulüplerden kessin. Diğer konu ise, transfer. Transfer sezonu İngiltere’deki gibi sezon başlamadan bitsin. Zemini de takımı da sezon başında bitirelim. Fenerbahçe hiç buraya hazır gelmedi. Biz buraya hiç hazır gelemiyoruz.”

‘KAÇAN BALIK BÜYÜK OLDU’

”Fenerbahçe taraftarının verdiği destek takım için çok önemli… Ali Koç etkisi birçok anlamda çok iyi ama kaçan balık da insanı üzüyor. Şunu da görebiliyorsun; Benfica’yı eleyebilirdi. İkinci yarı baskı kurdu. Fenerbahçe önde oynayabildiği sürece Giuliano daha iyi oynayabiliyor. Geniş alanda oynanınca maç kaybolabiliyor. Aykut hoca olsa ne fark ederdi, diye soruyorlar. Aykut Kocaman, Vardar’a elendi. Bu takım Vardar’a elenmezdi. Deplasmanda atılan gol avantajı kaldırılmalı. Geçmişte öyleymiş anlıyorum onu.”

‘BENFİCA ESKİ BENFİCA DEĞİL AMA…’

”Fenerbahçe’de kesilebilecek ilk oyuncu Valbuena. Bu onun kötü olmasından kaynaklanmıyor. Adamın oyunu bu. Çok yetenekli bir oyuncu ama zirve olmadı hiç. İkinci bölgede topla oynamayı çok seviyor. Fenerbahçe’de kimi beğendik? Eljif’i beğendik. Aslına bakarsan oyun istenen gibi oynanamadığı için ön plana çıkan olmadı. Benfica’da eski Benfica değil ama ona rağmen fark var.

Fenerbahçe’nin olmazsa olmazı Josef de Souza. Eljif çok iyi bir oyuncu ama ben daha hızlı ilerlemesini bekliyordum. Bu kadar basit top kaybı yaparsan oyunun boyu uzar. Rakip seni zorlamıyorken bu toplar kaybedilmemeli.”