Mehmet Demirkol’dan eleştirisi

Mehmet Demirkol’dan eleştirisi
Güncelleme:

Spor Yazarı ve yorumsucu Mehmet Demirkol, Caner Erkin'e verilen 6 maçlık ceza ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayının sonunda Medipol Başakşehir ile oynanan lig maçında hakeme ettiği küfürler nedeniyle ceza alan Caner Erkin, o dönem tartışma konusu olmuştu. Hakemin kart göstermediği ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bir anda kural değiştirerek ‘Görüntülerden de ceza vereceğiz’ demesinin ardından 6 maç ceza alan Caner Erkin’den sonra hiçbir futbolcuya görüntüden ceza gelmemişti. Spor Yazarı Mehmet Demirkol, NTV Spor’da yayınlanan ‘Spor Servisi’ programında konuyu tekrar gündeme getirerek TFF’ye tavsiyede bulundu.

Mehmet Demirkol, konu ile ilgili “Ayıp bu olan bitenler. Şunu kabul ediyorum, oyuncu bazen söylenir, küfür çıkar ağzından… Peki bunu nasıl ölçeceksin? Kamera kayıtlarına bakan her Beşiktaşlı diyecek ki ceza verin. Bu belli oldu ki siz kimseye ceza veremeyeceksiniz. Kaldırın bu kuralı… Hatta Caner Erkin’e tazminat verin. Haksızlık bu” dedi.

‘Sorunu çözemiyorsan ne yapacaksın?’

Beşiktaş’ın yıldızı Quaresma’nın FIFA’ya gitmesi hakkında da konuşan Mehmet Demirkol, şunları söyledi:

“Bu cezalar sezon başı oyunculara açıklandığı için oyuncuların itiraz etmesi çok mantıklı değil, fakat FİFA bu cezalarda bir oran arıyor, maaşa göre kıyaslıyorlar. Çalıştığın kurumla davalı olmak doğru bir şey değil tabi ki ama sorunu çözemiyorsan ne yapacaksın? 2 milyon Euro maaş alan bir futbolcuya 200 bin euro çok yüksek bir rakam, buna itiraz edebilirler. Mesela Ferrari’ye verilen büyük bir ceza vardı, o para ödenecek biliniyor o cezayı verirken amaç o dönemki bütçeye bu ödemeleri dahil etmemek yoksa o paralar ödenecek biliniyor.”