Meşale yakan taraftarların gözaltı fotoğrafı olay yarattı !

Meşale yakan taraftarların gözaltı fotoğrafı olay yarattı !
Güncelleme:

Beşiktaş maçında stadyumda meşale yakmaları sebebiyle gözaltına alınan 6 Fenerbahçeli taraftarın kelepçeli görüntüleri sosyal medyayı karıştırdı.

Pazar günü Vodafone Park’ta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında deplasman tribününde meşaleler yakılmıştı. Bir süredir 6222’ye tabi olarak yasaklanan meşale yakımı sonucu 6 Fenerbahçeli taraftar gözaltına alındı.

Gözaltındaki Fenerbahçelilerin Spor Şube önünde teşhir ettirilmesine ise tepkiler yağdı. Binlerce Fenerbahçeli, gözaltına alınan gençlerin bu şekilde teşhir edilmesine ve evleri basılarak gözaltına alınmalarına büyük tepki gösterdi.

“KURŞUN SIKANLARI BÖYLE GÖRMEDİK…”

Fenerbahçeliler, “Fenerbahçe otobüsüne kurşun sıkanları bile böyle görmedik. Tribüne meşale soktular diye gördükleri muameleye bakın” diyerek tepkilerini ortaya koydular. Binlerce taraftar, Twitter üzerinden yazdıkları mesajlarda “Gerçek suçlulara gösterilmeyen muamele sadece meşale yakan taraftara gösteriliyor” diyerek “Meşale suç değildir” kampanyası başlattı ve #MeşaleSuçDeğildir hashtagi kısa sürede Türkiye gündeminde 1. sıraya yerleşti.

Gözaltına alınan 6 taraftar ise “Spor müsabakalarını seyirden men" cezası verilerek serbest bırakıldı. Destek için adliyeye gelen çok sayıda taraftar marşlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.

Fenerbahçe taraftar/tribün grupları ise şu tweet’leri attı:

Seçiniz...