Mesut Özil için çarpıcı sözler !

Mesut Özil için çarpıcı sözler !
Güncelleme:

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’tan Mesut Özil için çarpıcı açıklamalar geldi.

Mesut Özil’in, Alman Milli Takımı’nı bırakırken, ‘Irkçı ve ayrılıkçı’ davranışlara maruz kaldığını dile getirmesine Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’tan da destek geldi. Mesut’un eleştirilerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Maas şöyle konuştu: Bu durum Almanya’nın imajını zedeliyor. Irkçılığın kabul edilebilir olduğu izlenimi ortaya çıkıyor. Ne yazık ki tartışma ülkemizde hala göçmenlerin düşmanlığa maruz kaldığını gösteriyor. Yabancı düşmanlığı ve Yahudi aleyhtarlığı bunaltıcı boyutta. Bu bizim ülkemiz için utanç verici. 

KAPSAMLI BİR TARTIŞMA ŞART 

Eğitim Bakanı Anja Karliczek de yabancıların Almanya’ya entegrasyonu konusunda ‘Sessiz ve kapsamlı bir tartışmanın gerekli olduğunu’ vurguladı. Anja Karliczek, “Birlikte yaşamak istediğimiz ve hoşgörülü bir yaklaşımın yolundaki engeller kaldırılmalı. Entegrasyonun değerleri ve kuralları hakkında konuşmak önemli” dedi. Parlamento Lideri Christian Lindner de ‘Göç Zirvesi’ adı altında bir toplantı yapılması talebinde bulundu. 

Bu Afrika’nın sesi

Mesut Özil’in, “Kazandığım zaman Alman’ım, kaybettiğimde göçmen” sözü Afrika’nın duygularına tercüman oldu. Afrika haber siteleri, “Özil’in sözleri ülkesinin sınırlarını aştı. Gerçekten de Afrikalı göçmenlerin katkılarını yeteri kadar görmeyen bir karanlık kafa var ve yüksek sesle haykırıyorlar. Mesut’un kaybetmesi, Afrika’nın kaybetmesi olur” değerlendirmesi yaptılar. 

Bu adam sevilir

Mesut Özil’in, yoksullara yardım için 30 bin pound ödeyerek aldığı saati bir de kolunda taşıması, İngilizler’i mest etti.

ARSENAL’İN sadaka müzayedesinde (yoksullara yardım gecesi) Mesut Özil, Thierry Henry İle birlikte en yüksek bağışı yaptı. Gece için üretilen özel saatlerden 30 bin pounda bir tane alan Mesut, bu saati günlük hayatında da kullanarak yardım mesajını kolunda taşıdı. Mesut’un Singapur kampında da saati kolunda gören İngiliz basını, övgü yağdırdı. İngiliz siteleri, “Bu adam sevilmez mi!” ve “Bu adama aşık olunur” gibi başlıklar attı. O gecede toplanan yardımın 471 bin pound olduğu da bildirildi. Mesut, Almanya’da Gelsenkirchen kentindeki eski okulu Berger-Feld’e destek ziyaretinde bulunmak istemiş ancak bu talebi ırkçı okul yönetimi tarafından geri çevrilmişti. 

Maymun sesi çıkartıp muz atıyorlardı

DORTMUND’UN eski Ganalı oyuncusu Otot Addo, 90’lı yıllarda maruz kaldığı ırkçılıkları anlattı: 20 yıl önce bugünkünden daha kötüydü. Topa her dokunduğumda maymun sesi vardı. Ayrıca sahaya muz atılırdı. Anthony Baffoe ve Souleymane Sané’nin oynadığı dönemde daha da kötüydü. Şimdi biraz azaldı. Fakat birçok arkadaştan biliyorum ki, alt liglerde hala kısmen böyledir, size hakaret eder ve ırkçılık hala sürüyor.

Etiketler mesut özil