Nagehan Alçı: ''Bu ceza şeref madalyasıdır!''

Nagehan Alçı: ''Bu ceza şeref madalyasıdır!''
Güncelleme:

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, kendisine hakim Hakkı Yalçınkaya'ya hakaret ettiği gerekçesiyle verilen para cezasını değerlendirdi. "Hrant Dink’in oğlu Arat Dink’i sırf Ermeni olduğu için mahkum eden zihniyete karşı çıktığım için aldığım ceza onur nişanesidir" diyen Alçı, "Bu ceza benim için sadece bir şeref madalyasıdır" ifadesini kullandı.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'Bu ceza benim için bir şeref madalyasıdır' başlığıyla yayımlanan yazısında, kendisine hakim Hakkı Yalçınkaya'ya hakaret ettiği gerekçesiyle 'kamu görevlisine karşı alanen hakaret' suçundan verilen 7 bin 80 lira adli para cezasını değerlendirdi.

Sözlerinin başında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de sırtından vurularak öldürüldüğünü hatırlatan Alçı, "Adım adım göstere göstere gelen bir ölümdü. Adeta Marquez’in 'Kırmızı Pazartesi' romanı gibi. Dink’e her türlü karalama ve linç girişiminin alenen yapıldığı, aylarca süren dava süreçleri bir utanç gibi karşımızda duruyor" diye yazdı.

"Gerçek bir vatansever, bu ülkenin hakiki evlatlarından biri olan Hrant Dink adeta bir vatan haini gibi gösterilmek istenerek, kullandığı bir söz çarpıtılıp aleyhine çevrilerek kurbanlaştırıldı" ifadesini kullanan Alçı, o süreçle alakalı kimsenin kenara çekilemeyeceğini söyledi.

Alçı, "Tetiği çeken ve çektirenler kadar Dink’e bu zulmü yaşatanlar, mahkeme koridorlarında sırf Ermeni olduğu için bu kıymetli insana saldıranlar da mesuliyet sahibidir" dediği yazısında " Mahkemeler bu mücadelemde istedikleri kadar ceza versinler bana. Umurumda değil... İnsanlık suçu işlediği net kanıtlarla ortada olan, insanlara sırf Kürt oldukları İçin işkence eden, meşhur Diyarbakır Cezaevi işkencecisine işkenceci dediğim için aldığım ceza benim için nasıl bir gurur vesilesiyse, Hrant Dink’in oğlu Arat Dink’i sırf Ermeni olduğu için mahkum eden zihniyete karşı çıktığım için aldığım ceza da benim için aynı şekilde onur nişanesidir. Bu ceza benim için sadece bir şeref madalyasıdır." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hakim Hakkı Yalçınkaya, Alçı'nın 2018 yılında yayınlanan 'O utanç verici karara Adalet Bakanı’nın tepkisi' başlıklı yazısında kullandığı "(...) Sadece İzmir’deki hâkim değil, mesela Çağlayan Adliyesi’nde hâlâ, Hrant Dink ve oğlu Arat Dink’i sadece Ermeni oldukları için mahkûm eden ve Hrant Dink’i ölüme götüren o malum kararı veren hâkim Hakkı Yalçınkaya, Asliye Ceza Hâkimi olarak görev yapıyor" ifadesine tepki göstermişti. 

Konuyu mahkemeye taşıyan Yalçınkaya, son duruşmada şikayetinin devam ettiğini belirterek "Mağdurum. Sanık, hakimlere hakareti alışkanlık haline getirmiştir. Hakim Dursun Ali Gümüş'e de hakaret ettiğine ilişkin kararı dosyaya sundum. Yazıdan Türk milletinin de zarar gördüğünü, Ermeni tezlerine hizmet ettiğini ifade etmek istiyorum" demişti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Alçı'nın 'kamu görevlisine karşı alenen hakaret' suçundan 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar vermişti.

 

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için...