Nagehan Alçı hakkında hapis istemi!

Güncelleme:

Nagehan Alçı Kütahyalı hakkında, 37. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya’nın şikayetiyle açılan “hakaret” davasına 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Nagehan Alçı Kütahyalı hakkında bir yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Nagehan Alçı Kütahyalı ve şikayetçi Hakim Hakkı Yalçınkaya ile tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu. Nagehan Alçı savunmasında, “Yazımda hakaret söz konusu değildir. Fikir ve kanaatleri açıklama ve yayma özgürlüğümü kullandım. Bu özgürlükler Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’yle de güvence altına alınmıştır. Ben yazımda Hrant Dink’in katledilmesiyle sonuçlanan süreci anlatmaya çalıştım. Hrant Dink’in katledilmesinden önce nasıl linç edildiği ortadadır.

Hrant Dink’in katledilmesinden sonra oğlu Arat Dink ile Agos gazetesinin imtiyaz sahibi Sarog Sarkisyan, 301’inci maddesinden düzenlenen suçtan yargılandılar. Ben Hrant Dink’i ölüme götüren linçi gündeme getirdim bu linçi yapanların başında da Kemal Kerinçsiz gelmektedir. Müşteki ve Kemal Kerinçsiz isimli şahsın görüşmeleri kamuoyuna yansımıştır. Ben Kemal Kerinçsiz zihniyetiyle mücadele ediyorum ve etmeye de devam edeceğim yazmış olduğum yazının hakaret teşkil etmediğini düşünüyorum. İfade özgürlüğümü kullandım, beraatimi talep ediyorum” dedi.

“BANA FAŞİST DEDİ”

Duruşma sırasında Nagehan Alçı ile Hakkı Yalçınkaya tartıştı, hakim iki tarafı da uyardı. İlerleyen dakikalarda tartışmanın devam etmesi sonucunda Yalçınkaya “Bana faşist dedi” diyerek salondan ayrıldı.

Hakim tarafların taleplerini reddederken, esas hakkındaki mütalaa için dosya duruşma savcısına gönderildi. Savcı, Alçı’nın “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan bir yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
 
 

ANKA