O futbolcu eşcinsel olduğunu açıkladı !

O futbolcu eşcinsel olduğunu açıkladı !
Güncelleme:

Amerika MLS Ligi takımlarından Minnesota United'da forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Collin Martin eşcinsel olduğunu resmen açıkladı.

ABD Ulusal Futbol Ligi MLS’te mücadele eden Minnesota United’ın 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Collin Martin, eşcinsel olduğunu açıkladı. 23 yaşındaki genç futbolcu, kişisel sosyal medya hesabından Onur Ayı hakkında bir paylaşımda bulundu ve “Bu gece takımım Minnesota United, Onur Gecesi düzenliyor. Benim için önemli bir gece. Major League Soccer’da oynayan gay bir oyuncu olduğumu ilk kez resmen açıklıyor olacağım” ifadelerini kullandı.

ABD’de aktif olarak spor hayatına devam eden tek eşcinsel profesyonel erkek sporcu konumunda yer alan Miller’ın mesajı kısa sürede binlerce kez beğenildi ve paylaşıldı. Miller’ın açıklamasında şu ifadeler de yer aldı: “Ailem ve takım arkadaşlarım da dahil olmak üzere arkadaşlarım gay olduğumu yıllardır biliyorlar. Tüm takım ve tüm Minnesota United yönetiminin de gay olduğumu biliyor olmalarından ötürü gurur duyuyorum. Major League Soccer bünyesindeki herkesten sadece nezaket ve kabul gördüm ve bu benim resmen açıklama yapmamı oldukça kolaylaştırdı.”

1998’de 37 yaşında intihar eden İngiliz futbolcu Justin Fashanu, 1990 yılında kariyeri devam ederken gay olduğunu açıklamış ve dünyada futbol hayatına devam eden ilk gay futbolcu olmuştu. Daha sonra Mart 2011’de Liverpool’un İsveçli eski oyuncusu Glenn Hysen’in oğlu Anton Hysen, 2011 yılında İsveç’te Utsiktens BK forması giydiği dönemde gay olduğunu açıklamış ve aktif futbol hayatı devam ederken gay olduğunu açıklayan ikinci futbolcu olmuştu.

MLS’te geçen sezon 11 maçta forma giyen Martin, devam eden 2018 sezonunda ise 6 maçta görev yaptı. Martin, “Profesyonel bir atlet olarak edindiğim deneyimin ışığında, bu anın profesyonel sporcu olan veya olmayan diğerlerini cesaretlendirmesini ve sporun onları içtenlikle kucaklamayacağına güvenmelerini sağlamasını isterim. Haziran ayı onur ayı ve ben de gay olduğunu açıklamış bir adam olarak onur için oynamaktan gurur duyuyorum” dedi. Öte yandan 29 Haziran’da Minnesota United’ın konuğu Dallas FC’ye 1-0 mağlup olduğu karşılaşmaya LGBTİ simgesi gökkuşağı bayrağı deseni barındıran özel bir formayla çıktı.

Skor