Pique'den referandumu yorumu

Pique'den referandumu yorumu
Güncelleme:

Barcelona'nın ünyaca ünlü yıldızı Gerard Pique, Katalonya bağımsızlık referandumu için hakkında çıkan eleştirilere yanıt verdi.

Barcelona’da forma giyen Katalan futbolcu Gerard Pique, İspanya’daki bağımsızlık referandumu desteklemesinin ardından hakkında yapılan sert eleştirilere yanıt verdi. Dünyaca ünlü savunma oyuncusu, Katalonya’nın düzenlediği referandumu 18 yaşına geldiğinde baba evinden ayrılan çocuğa benzetti. Gerard Pique “Bağımsızlığı destekleyenler de İspanya için oynayabilir” dedi.

İspanya Hükümeti’nin önünde iki seçenek olduğunun altını çizen Pique “Sadece ‘Hayır’ diyerek referandumu görmezden gelebilir. Ya da oturup diyalog yoluna gidebilir. Eğer İspanya’nın olumsuz düşüncesi devam ederse bu çocuk kalkar gider. Benim fikrimi sorarsanız oturup konuşmakla hiçbir şey kaybetmezsiniz” değerlendirmesinde bulundu. Herkesin aynı fikirde olmasının imkansız olduğunu da sözlerine ekleyen Pique, şunları söyledi:

“Bizler her şeyden önce insanız. İnsanların seçenekleri vardır. Bu seçenekler çevresel faktörlerden, nerede yaşadığımızdan ve aldığımız bilgilerden meydana gelir. Hepimizin aynı şekilde düşünmesi mümkün değil. Bana göre, diyalog ve saygıyla her zaman doğru noktaya ulaşırız. Takım arkadaşlarımdan benimle aynı fikirde olmayanlarla konuştum. Çözüme kavuşturulabilecek bazı şeylerin olacağı sonucuna ulaştık. Fakat bu yapacak olan bizler değiliz, bizler futbolcuyuz.”