15 medya kuruluşuna daha kapatma

15 medya kuruluşuna daha kapatma
Güncelleme:

Ankara'nın darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen'le bağlantısı olduğundan şüphe edilen en az 10 bin kamu görevlisi daha, iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edildi.

15 ajans, gazete ve dergi daha kapatıldı

Anadolu Ajansı, aynı KHK ile aralarında Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) da bulunduğu toplam 15 ajans, gazete ve derginin de kapatıldığını bildirdi.
Dicle Haber Ajansı, Jin Haber Ajansı ve Özgür Gündem, Azadiya Welat, Yüksekova Haber, Batman Çağdaş, Cizre Postası, İdil Haber, Güney Expres, Prestij Haber, Urfanatik, Kızıltepe'nin Sesi gazeteleri ile Tiroj, Evrensel Kültür, Özgürlük Dünyası dergileri, kapatılan basın kuruluşları arasında yer aldı.
Reuters'ın aktardığına göre, OHAL'in başlamasından beri kapatılan medya kuruluşlarının sayısı, bu son dalga ile 160'a yükseldi.
 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen operasyonlarda on binlerce kişi de gözaltına alınmış durumda.
Resmi Gazete'de yer alan açıklamada, "Kapatılan kuruluşlar ile bu kuruluşlara ait taşınırlar ve her türlü mal varlığı, alacaklar ve haklar, belge ve evrak Hazine'ye bedelsiz olarak devredilmiş sayılacak" ifadesi dikkat çekti.