Akit TV'den Cumhuriyet'e el bombalı saldırı çağrısı!

Güncelleme:

Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı, Cumhuriyet gazetesinin “Şeriat Çalıştayı” manşetine tepki göstererek, “Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” ifadesini kullandı.

Akit TV’de gazete haberlerinin yorumlandığı programda sunucu Fatin Dağıstanlı ve konuğu Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında geçen diyalog şöyle gelişti: 

Dağıstanlı: Şeriat çalıştayı, Işık Kansu yazıyor. Son dönemde Işık Kansu ilginç haberler ve yazılar yazıyor. Neredeyse tek başına Cumhuriyet gazetesini çıkarıyor gibi dersem yerinde olabilir. Ben içerisine bakmadım ama Cumhuriyet’te “Şeriat Çalıştayı” diye kocaman, ne kadar da büyük yazmışlar öyle değil mi? Bunu görünce bana yetti. Dedim ki Cumhuriyet bizi tuzağa çekiyor. Hadi gidelim. Madem Cumhuriyet şeriata savaş açtı, ee Milli Gazete’de orada duruyor. Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım. 

Karahasanoğlu: Aman yapmayın yanlış anlarlar aman. El bombasına, şuna, buna gerek yok. 

Dağıstanlı: Niye yanlış anlasınlar? Hayır, Cumhuriyet bizi davet ediyor, davet ediyor. “Şeriat Çalıştayı” diye manşet attıysanız siz birisini davet ediyorsunuz demektir. Aslında davet ettikleriyle kendisi aynı yerde. Yani şeriat diye suçladıklarıyla Cumhuriyet aynı yerde. Çünkü bunlar Milli Gazete gibi kaostan besleniyorlar. Kaostan beslendikleri için “Şeriat Çalıştayı” diye bize hedef gösteriyorlar. Biz bu oyuna gelir miyiz? Gelmeyiz. 

Karahasanoğlu: Biz birde normal yorumlayalım. Milli Gazete haklı olarak kumarın olmamasını arzuluyor ve toplumda milli piyangonun rağbet görmemesini arzuluyor. Milli piyango haramdır hatırlatıyorum ben diyor. İnancının gereğini yapıyor. Cumhuriyet gazetesinde şeriat düşmanı ve diyor ki şeriat çalıştayı yapılıyor... O zaman hiç kimse hiçbir şey söylemesin. Biz milli piyangonun haramlığını söylemeyelim Cumhuriyet’te şeriat alehtarlığını yapmasın, böyle bir toplum böyle bir düşünce özgürlüğü olamaz. Ama Şeriat Çalıştayı’ndan daha önemlisi Cumhuriyet yıllarca başörtü düşmanlığı yaptı. Şuan hâlâ dindar insan düşmanlığı yapıyor. 

CUMHURİYET’TEN SERT TEPKİ

Cumhuriyet gazetesi Dağıstanlı’nın sözlerine manşetten ve başyazısıyla tepki gösterdi. Gazete başyazısında "Cumhuriyet idealleri yönünde yoluna devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Gazete, dinci Akit gazetesinin hedef gösterdiği gazete yazarları yazarı Prof. Ahmet Taner Kışlalı, Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday ve Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in katledilmelerini hatırlattı.
Cumhuriyet o hatırlatmayı şu ifadelerle yaptı:

“1995 senesinde türbanlı avukatların duruşmalara girmesini engellediği gerekçesiyle Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday hakkında bir dizi haber yapmıştı. Günday uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Akit gazetesi 13 Mayıs 1999 günü ‘Halkı Köpeğe Benzetti’ manşetiyle gazetemiz yazarı Ahmet Taner Kışlalı’nın fotoğrafını üzerine çarpı koyarak yayımlamıştı. Kışlalı, 21 Ekim 1999’da evinin önündeki arabasına konulan bomba ile öldürüldü. 2006 senesinde türban konusunda verdiği bir karardan dolayı Danıştay 2. Dairesi’nin üyelerinin fotoğraf ve özgeçmişleri aynı ekip tarafından çıkarılan Vakit’te yayımlandı. Danıştay, 17 Mayıs 2006’da Alpaslan Arslan tarafından basıldı, 2. Daire Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin katledildi, dört üye yaralandı.”

İşte Cumhuriyet’in o manşeti:

Akit TV'den Cumhuriyet'e el bombalı saldırı çağrısı! - Resim : 1

Seçiniz...