Babaoğlu'ndan Sicimoğlu'na salvolar

Babaoğlu'ndan Sicimoğlu'na salvolar
Güncelleme:

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, radyocu, programcı ve iş adamı Ayhan Sicimoğlu'na, ağır eleştirilerde bulundu...

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, radyocu, programcı ve iş adamı Ayhan Sicimoğlu'na, ağır eleştirilerde bulundu.

Ayhan Sicimoğlu, Bloomberg HT'de Ayhan Sicimoğlu ile Renkler programını yapıyor ve Kiamore adlı blog sitesinde yazılar kaleme alıyor.

Sicimoğlu'nu, isim vermeden Twitter hesabından topa tutan Haşmet Babaoğlu, "Türkiye'nin zenginlerinin pek 'entel' sandığı seyahat ve yemek programcısı zatı izliyorum da şu an... yıllardır anlattığı her şey uyduruk" diye yazdı.

Babaoğlu daha önce de Ayhan Sicimoğlu hakkında, "Güler misin, ağlar mısın! Frenkçeye çalan Türkçesiyle Ayhan Sicimoğlu gelecek kuşakların düzgün konuşamayacağından yakınıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Sicimoğlu'nun sosyal medyada da yankı uyandıran yazısı ise Kiamore adlı blog sitesinde yer alan Yunanistan'ın Simi adasına ilişkin gezi yazısıydı.

Sicimoğlu yazıda Simi adasının Osmanlı zamanındaki adı "Sömbeki"yi yazmadığı gerekçesiyle hedef tahtasına oturtuldu. Sicimoğlu gelen tepkilere "Simi adasının Osmanlı adı Sömbeki yazmadım diye nerdeyse vatan haini ilan edenler var, nerdeyse 12 adaların kaybının suçlusu oldum" ifadeleriyle yanıt verdi.

Ancak bu durumu fırsat bilen Haşmet Babaoğlu da Twitter'dan "Çeşitli TV kanalları bu zatı kapışırlar; her belgesel kanalında bir gezi programı... Uydurukçuluk mu? Şimdi süt ürünleri diyor mesela. Ama duyduğu Yunanca kelimede mandırayı değil de mendireki 'keşfediyor', öyle bir şey... dünyanın en palavradan kültürlü sınıfına böyle bir programcı yakışır.. hastasıyız!!! :) Tarih bilgisi mi? Google'dan baksa daha doğru olur ama ihtiyaç duyan kim? Sanat bilgisi? Anlatırken bile sıkılır ve belli olur, öyle bi tip" diyerek Sicimoğlu'nu hedef aldı.

Ayhan Sicimoğlu ise Haşmet Babaoğlu'na yanıt vermedi.

Babaoğlu'ndan Sicimoğlu'na salvolar - Resim : 1

Babaoğlu'ndan Sicimoğlu'na salvolar - Resim : 2

Babaoğlu'ndan Sicimoğlu'na salvolar - Resim : 3

Babaoğlu'ndan Sicimoğlu'na salvolar - Resim : 4