Bomba iddia: ''Cem Küçük ve Fuat Uğur tutuklanabilir''

Bomba iddia: ''Cem Küçük ve Fuat Uğur tutuklanabilir''
Güncelleme:

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Raconu ben keserim” çıkışının ardından çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar 15 Temmuz’dan aylar önce darbe hazırlıklarını köşesine taşıyan Türkiye gazetesi yazarları Fuat Uğur ve Cem Küçük'ün tutuklanabileceğini iddia etti.

Türkiye gazetesinde bir dönem Ankara Temsilcisi olarak da görev alan Sabahattin Önkibar, "Cumhurbaşkanı önemli bir toplantıda gündem dışına çıkarak kendi adına racon kesen gazetecileri uyarma gereğini hissetti ki medyaya göre kastedilen isimler Tayyib’in silahşörü pozlarında her gün birilerini tehdit eden Cem Küçük ile Fuat Uğur” diye yazdı.

Erdoğan: Eğer racon kesilecekse bizzat kendim keserimErdoğan: Eğer racon kesilecekse bizzat kendim keserim

Önkibar yazısına şöyle devam etti:

“Peki Tayyip Erdoğan böyle bir açıklamayı neden mi yaptı? Kulis fısıltılarına göre bu isimler hakkında devletin elinde somut bilgiler oluşmuş... Dolayısıyla Cumhurbaşkanı ikidir bu mesajı vererek kimsenin kendi adamı zannedilerek kayırılmasını ve soruşturmadan muaf tutulmasını istemiyor. Bazılarınız, Fuat Uğur darbeyi haber veren isimdi diyebilir. O haberi tersten okursanız başka bir sonuca varırsınız ki devlet bunu yapıyor. Soner Yalçın’ın yalanlanmayan yazısı önümüzdeki günlerde sonuç getirecek gibi görünüyor yani soruşturma eşikte ve o iki isim tutuklanabilir diyenler var."

Ak Parti'den ''Racon'' açıklamasıAk Parti'den ''Racon'' açıklaması

SABAHATTİN ÖNKİBAR KİMDİR ?

Türk gazeteci, sunucu ve köşe yazarı. Ulusal Kanal'da yayınlanan Alternatif ve Kanal 34'te yayınlanan Ankara Kulisi adlı programların sunuculuğunu yapmakta ve Aydınlık gazetesinde makaleler yazmaktadır.

Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümü ile Siyasal Bilgeler Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe, 1980 yılında Türkiye Gazetesi'nde Ankara Temsilcisi olarak başladı. 1993 yılında TGRT'nin kuruluşunda bulundu ve Alternatif adlı bir programı sunmaya başladı. 2001 yılında TGRT ve Türkiye gazetesinden ayrılarak Star TV ve Star gazetesine geçerek bu gazetenin Ankara Temsilcisi oldu. 2002 yılında Star TV'ye RTÜK tarafından 15 günlük kapatma cezası verildikten sonra, bulunduğu medya grubundan ayrılarak, Kanal D'ye geçti ve Posta gazetesinde Ankara Temsilcisi oldu. 2004 yılında ise bu kez Flash TV'ye geçerek kanalın Ankara Temsilcisi oldu. 2005 yılında, Avrasya TV ve Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi oldu. Son olarak, 2011 yılında Ulusal Kanal, Kanal 99 ve Yeni Mesaj'a geçerek Ankara temsilcisi oldu. 2012 yılında Yeni Mesaj gazetesinden ayrılarak Aydınlık gazetesine geçti. Halen Ulusal Kanal'daki Alternatif ve Kanal 34'teki Ankara Kulisi programlarını sunmakta ve Aydınlık gazetesinde makaleler yazmaktadır.

Seçiniz...