Cumhurbaşkanlığından Yeni Şafak yazarına ''rahat ol'' telefonu

Cumhurbaşkanlığından Yeni Şafak yazarına ''rahat ol'' telefonu
Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazısı tepki çeken Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı tarafından arandığını duyurdu. Kaplan, Dilipak gibi hedefe oturtulmaktan korktuğu için defalarca özür dilemişti.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazdığı satırlar tepki çekmişti.

Sözleşmeyi savunan Kadem'e tepki gösteren Kaplan, "Ama durduğu yer Müslümanca bir yer değil. Belki farkında olmadan bizim değerlerimizin altını oyan bir yer. Ailenin ve toplumun geleceği açısından da, AK Parti’nin geleceği açısından da çok sorunlu hatta tehlikeli bir yer" ifadelerini kullanmıştı.

Kaplan'ı bu yazıdan sonra korku sardı. AKP, benzer yazılar kaleme alan Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu.

"Kastımı aştım ve yanlış anlaşıldım" mealinde paylaşımlar yapan Yusuf Kaplan, bugün Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen telefonla rahat bir nefes aldı.

Kaplan, yaşanan diyaloga ilişkin sosyal medya hesabından şu satırları paylaştı;

''Cumhurbaşkanımızın makamından aradılar:

“Bir kuşağın zihin dünyasını şekillendirdiniz. Sizin eleştiri ve önerilerinizi önemsiyoruz. Size yakışan da bu hakikatli duruşunuz. Lütfen yazmaya devam ediniz. Üzülmeyiniz.” dediler.

Kalbî teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.''

Yusuf Kaplan, paylaşımında bir süre önce kalp krizi geçirmesinin ardından Erdoğan'ın kendisini ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafı kullanması da dikkati çekti.