Fatih Portakal'ı hedef gösterdiler

Fatih Portakal'ı hedef gösterdiler
Güncelleme:

FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal'ı provokatörlükle suçlayıp hedef gösterdi.

Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemlerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylemlere ilişkin değerlendirmesini yorumlayan FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen medya organları tarafından provokatörlükle suçlandı ve hedef gösterildi.

Evrensel gazetesinden Okan Başal'ın haberine göre siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen medya organları tarafından provokatörlükle suçlandı. Yeni Şafak, A Haber, Akşam Gazetesi ve Sabah Gazetesi, Portakal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'daki sarı yelekliler ile ilgili yaptığı açıklamasına yaptığı yorumunun bir kısmını paylaşarak "Fransa'yı yangın yerine çeviren sokak terörüne özenen Fatih Portakal, Türkiye'de de böyle sahneler görülmesi için sokak çağrısı yaptı" suçlamalarında bulundu. Medya kuruluşlarının birbirlerine oldukça yakın zamanlarda yaptıkları paylaşımlarda Portakal hedef gösterildi.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ ?

"Geçtiğimiz günlerde Sayın İbrahim Kalın'ın da 'İnsanlar haklarını aramak için böyle yapmalılar. Seslerini duyurmak için bu şekilde yapmalılar' diye sözleri vardı. Bunun mümkün olmayacağını biliyorsunuz arkadaşlar. Türkiye'de barışçıl protestoların dahi mümkün olamayacağını, barışçıl bir protesto yapmak için sokağa çıkanların karşısına polis memurlarının amirlerinden aldığı emirleri uygulamak zorunda olduğunu biliyorsunuz. Evet Sayın Cumhurbaşkanı böyle söylüyor. İcraatın başında olduğu için söylüyor. Aslında gerçeği bilenler de var. Ben gerçeği görenlerdenim. Kendisi de bence gerçeği söylüyor. Samimi mi o sözünde? Bence değil. Ben samimi miyim sözümde? Ben samimi olduğumu düşünüyorum. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden? 'Dayak yerim' vesaire. 'Hakkımı arayacağım ama ne yaparım, başım derde girer mi girmez mi?'… Kaç kişi çıkar Allah aşkına söyler misiniz? İşte bu şekilde toplumsal muhalefeti, bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama malesef uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası."

Fatih Portakal'dan olay sözler: ''Yarın beni de alabilirler''Fatih Portakal'dan olay sözler: ''Yarın beni de alabilirler''