Metiner'den Fehmi Koru'ya salvo

Metiner'den Fehmi Koru'ya salvo
Güncelleme:

Mehmet Metiner, anayasa değişikliği referandumundan 'evet' çıkmasının ardından ifade ettiği "Bülent Arınç ve Suat Kılıç'ın gönül dünyamızda yeri yok" şeklindeki sözlerini tekrarladı.

Metiner, eski bakanlar hakkında "Kişisel olarak benim için Bülent Arınç’ın ve Suat Kılıç gibi başkaca isimlerin bugün geldiğimiz yer itibarı ile gönül dünyamızda zerrece bir yeri yoktur" dedi. Fehmi Koru hakkında da "Bizim mahalleden değil" diyen AK Partili Metiner, "Bülent Arınç ve Suat Kılıç üzerinden yaptığım eleştiriye Fehmi Koru yanıt veriyor. Merak edenler Fehmi Koru’ya sorsunlar. Hem bizim mahallede, parti içinde olup hem ağır top diye tanımladığı insanların oylarını rengini bana değil, ona sorsunlar" ifadesini kullandı.
Daha önce sarf ettiği "Kimin sesi olduğu bilinen Koru’dan öğreniyoruz ki malûm zevat 'hayır' demiş referandumda" sözleriyle ilgili açıklama yapan Metiner, "Ne Gül ne de Davutoğlu’nun ismini vermediğim halde birilerinin Fehmi Koru’ya cevap verirken bu iki ismi de eleştirdiğimi varsayımına dayanması spekülasyondan ibaret. Her ikisinin ismini vermiş değilim. Her ikisini eleştirmek istersem adlarını anarak eleştiririm. Buna yüreğim de, cesaretim de yeter" dedi. 

Ne olmuştu?

Fehmi Koru, eski Naşbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 4 dönem milletvekili seçildiği Manisa'da 'hayır' oranın yüzde 54.3 çıkması üzerine "Arınç için 'Gönlümüzde yeri yok' demiş bir AK Partili; Manisa bu yüzden kaybedilmiş olmasın?" demişti. Metiner, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü "malûm zat" diye andığı iddia edilerek, "Pensilvanya’nın mutemet adamı F. Koru anında bana 'AKP’li vekil' diyerek cevap verdi. Bu vesileyle bir konuya da açıklık kazandırmış oldu Koru. Kimin sesi olduğu bilinen Koru’dan öğreniyoruz ki malûm zevat 'hayır' demiş referandumda. Reis'in arkasından kumpas kuranlar nedense fitneci olmuyorlar da, biz onları eleştirdiğimiz zaman mı oluyoruz?" ifadesini kullanmıştı.

Metiner, T24'e, "Fehmi Koru bizim mahallemizden biri değil ki; Bülent Arınç’ı da ilk defa eleştirmiyorum, Gül’ü eleştirmek istersem ismini verecek kadar cesaretim var" dedi. "Mahalle"de kavga olmadığını savunan Metiner, "Dün, eleştiri bir haktır, eleştiriyle parti güçlenir diyenler, şimdi Bülent Arınç ve benzerleri eleştirilince birileri bizi fitnecilikle suçlamaya başladı,  iki kelimelik bir eleştiriden rahatsızlık duymaya başladılar" dedi.

Fehmi Koru’nun yazısına da yüklenen Metiner, "Merak edenler Fehmi Koru’ya sorsunlar hem bizim mahallede, parti içinde olup hem ‘ağır top’ diye tanımladığı insanların oylarını rengini bana değil ona sorsunlar" diye konuştu.