Uğur Mumcu anmasında konuşan gazeteci kovuldu

Uğur Mumcu anmasında konuşan gazeteci kovuldu
Güncelleme:

Bursa'nın yerel medya organlarından Bursa Hakimiyet gazetesi ve AS TV'de çalışan gazeteci Rabia Deniz, 24 Ocak'taki Uğur Mumcu anmasında konuşma yaptığı gerekçesiyle kovuldu.

Kovulma nedenini iş çıkış belgesinde "uyumsuzluk" olarak belirten medya kuruluşu, başarılı gazetecinin işine son verdi. Üstelik Rabia Deniz geçen seneki 24 Ocak Uğur Mumcu anmasında da konuşma yapmıştı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Rabia Deniz, kovulduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Deniz, "Bugün itibariyle Sönmez Medya bünyesinde bulunan Bursa Hakimiyet Gazetesi ve ASTV'deki muhabirlik görevim sona ermiştir. Sonra ben duymadım olmasın... Not: Bundan sonra yaptığım tüm açıklamalar beni bağlar" diye yazdı.

KONUŞMASINDA NELER SÖYLEMİŞTİ

Rabia Deniz kovulmasına neden olan konuşmasında Uğur Mumcu cinayeti gibi faili meçhul cinayetlerin ardında tam aydınlatılmamış, ortaya çıkarılmamış, devletin çeşitli kademelerine odaklanmış, tetikçiler, güvenlik görevlileri ve delilleri karartan odaklar olduğunu ifade etmişti.

Deniz, Uğur Mumcu ve benzeri tüm siyasi cinayetlerde, yönetenlerin ciddi sorumlulukları ya da sorumsuzlukları olduğunu dile getirerek, "Bu konuda hem siyaseti hem halkı uyaran sivil demokratik güçler olarak, bir avuç da kalsak susmayacağımızı, Uğur Mumcu kararlılığı ve cesaretiyle bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz" diye konuşmuştu. Deniz 24 Ocak'ta yaptığı açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

O, ulusal bağımsızlığın, laik demokratik düzenin mirasçısı, sakıncalı piyadesiydi… O, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin, Atatürk ilkelerinin ve çağdaş değerlerin korunması kavgasının öncülerindendi. Bugün Atatürk’ün, Cumhuriyet’in temel ilkelerinin ve çağdaşlığın tasfiye edilmek istenmesine tepki göstermek, çocuklarımızın geleceğine, mesleğimize ve ülkemize sahip çıkmak, hem memleketimize hem de Mumcu’ya karşı boynumuzun borcudur… Buradayız dostlar… Bir aradayız… Yan yanayız… Bir aradayız, bir arada duracağız!

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’yle birlikte burada bulunan tüm sivil toplum örgütleri, Mumcu’nun katledilişine yol açan tüm değerlerin savunucusu olmayı sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurur.

ODA TV