Vajinal kuruluk kadınları mutsuz ediyor!

Vajinal kuruluk kadınları mutsuz ediyor!
Güncelleme:

Atrofik vajinit olarak da bilinen Vajinal kuruluk, kadınlarda sık görülen bir durumdur.

 Özellikle postmenopozal kadınlarda en sık olmakla birlikte, her yaştaki kadınlarda ortaya çıkabilir. Bazı insanlarda hiç belirti vermezken, bazı kadınlarda vajinal rahatsızlık veya kaşıntı ya da anormal vajinal akıntı, yanma, cinsel ilişkide ağrı gibi vajinal kuruluk belirtileri görülebilir. Eğer kendinizde vajinal kuruluk olduğunu düşünüyorsanız önerimiz sizin için en doğru olan tedavi hakkında doktorunuzla görüşmenizdir.

Vajinal Kuruluk nasıl meydana gelir?

Östrojen hormonu vajinayı nemli tutmaya yardımcı olur. Vajinal kuruluk yumurtalıkların ürettiği  östrojen miktarının azalmasından meydana gelebilir. Hayatın belli zamanlarında kadınlarda östrojen üretimi düşer ya da  vücut tarafından daha az östrojen üretilir. Genellikle vücutta östrojenin düşmesine sebep olan nedenler;

·         Menopozun yakınlaşması veya menopoz sonrası

·         Yumurtalıkların cerrahi olarak çıkarılması, kemoterapi veya kanser için pelvis radyasyon tedavisi sonrası

·         Emzirme, özellikle bebek sahibi olduktan sonra

·         Tamoxifen, danazol, medroksiprogesteron, löprolid veya nafarelin gibi bazı ilaçları kullanırken.(Bu ilaçlar kesildiği  zaman, östrojen tekrar normal üretilir.)

·         Sigara

Kuruluk  problemse eğer, 1damla viaxi jel yeter

Viaxi Glide’nı kayganlaştırıcı jel çeşitleri, su bazlı ve prezervatifle kullanıma uygun formülü sayesinde sorunsuz bir cinsel yaşam için vazgeçilmez ürünler  arasında yer alıyor. Özellikle vajinal kuruluk ve vajinismus gibi rahatsızlıkları olan kadınlarla, doktorlar tarafından Viaxi Glide kullanımı tavsiye ediliyor.

Türkiye’nin ilk kayganlaştırıcı jel serisi olan “Viaxi Glide” yeniliklerle dolu.Viaxi Glide, 2011 yılında yaptığı başarılı çıkışla kısa zamanda adından söz ettiren bir marka durumuna geldi. 2013 yılı Viaxi Glide için tam bir yenilenme yılı oldu. Ambalaj, tasarım ve logosunu yenileyerek serisine farklı çeşitler ekledi. Viaxi Glide serisinde yeralan doğal, çilek ve A plus çeşitlerinin ardından çikolota aromalı kayganlaştırıcısını da piyasa sunuyor.

Yetişkinlere yönelik kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde biri olarak eczanelerden satılan  “Viaxi Glide” kadın doğum uzmanları ve Jinekologlar tarafından reçete ediliyor.

Birçok ünlü kişisel sağlık ve bakım ürünlerinin Türkiye temsilcisi olan Armoni Medikal Ürünler tarafından üretilen ve 2012 ylında İngiltereye 4 defa ihracat yapan Viaxi,  yeni aldığı ihracaat teklifleri ile kısa zamanda  bir dünya markası olmaya aday ve bir Türk markası olarak ta  adından hayli söz ettireceğe benziyor.