Rasim Ozan Kütahyalı davalık oldu

Rasim Ozan Kütahyalı davalık oldu
Güncelleme:

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, küfürlü yayını için ceza alan Rasim Ozan Kütahyalı'ya dava açtı.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, küfürlü yayını için ceza alan Rasim Ozan Kütahyalı'ya dava açtı. Taşcı, "O zatın seviyesine inmem, ancak ona da pabuç bırakmam" dedi.

Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rasim Ozan Kütahyalı’nın şahsıma yönelik kullandığı kirli ve tehditkar dil nedeniyle Ankara 43. Asliye Hukuk Mahkemesinde 20 bin liralık tazminat davası açtım. O zatın seviyesine inmem, ancak ona da pabuç bırakmam. Yargıda önünde hesaplaşırız" ifadelerini kullandı.

Taşcı, kazanması halinde Kütahyalı’dan alacağı tazminatı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlayacağını belirtti ve şöyle konuştu:

“Kişisel bir meselem olamaz, olması da düşünülemez. Anayasal bir üst kurul olan RTÜK’te üye olarak görev yapıyorum. Onun kullandığı dil, toplumun tamamını ilgilendirir. Biz, 84 milyon yurttaşın ekranlarda ve internet ortamında temiz bir dil ve doğru Türkçe kullanılması için mücadele veriyoruz.

Benim dilekçem üzerine Kütahyalı’ya kullandığı kirli dil nedeniyle RTÜK’ün oybirliğiyle ceza vermesi de meselenin kişisel olmayıp ilkesel olduğunu ortaya koyuyor. Buna rağmen şahsıma yönelik kirli iftira ve tehdit içeren sözlerinin bedelini yargı önünde ödemelidir. Önüne gelene saygısız ve seviyesiz bir dil kullanmak ona yakışabilir ama ben onun seviyesine inmem, ancak ona da pabuç bırakmam. Hukuk önünde mücadelemi verir, yargının hesabını sormasını beklerim.

Daha önce Boşnak yurttaşlarımıza yönelik hakaretleri nedeniyle yaptırımla karşı karşıya kalan bu zatın bana yönelik kirli sözlerinin hesabını yargı önünde vermesi, temiz bir toplum ve ekran hedefine yönelik ilk adım olacaktır.”

NE OLMUŞTU?

RTÜK Üyesi Taşcı, Kütahyalı’nın Beyaz TV’de yayınlanan ‘Derin Futbol’ programında küfür ettiğini belirterek RTÜK Başkanlığı’na başvurmuştu. Taşcı, RTÜK Başkanlığı’ndan, yayınla ilgili hazırlanacak değerlendirme raporunun Üst Kurul toplantısının gündemine alınmasını talep etmişti.

Ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol programında sarf edilen küfürlü sözler üzerine, ilgili yayın hakkında inceleme başlatılmıştır” demişti. Taşcı’nın başvurusu üzerine Üst Kurul, Beyaz TV’ye oybirliğiyle yüzde 3 oranında para cezası vermişti.