Rıdvan Dilmen'den olay 'Caner' sözleri

Rıdvan Dilmen'den olay 'Caner' sözleri
Güncelleme:

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Malatyaspor-Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak açıklamlarda bulundu.

Rıdvan Dilmen 0-0 biten Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçını değerlendirdi… ‘Abartılı ve kasıtlı 6 maç cezası Caner'e pahalıya mal oldu’ diyen Dilmen çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Rıdvan Dilmen’in yorumları:

‘OLMAZ ÖYLE ŞEY DERDİM’

Ligin 13.haftası bittiğinde Beşiktaş ilk 8'e giremiyor deseler, şaka yapma, bırak, olmaz öyle şey derdim. Sert geçen bir Şampiyonlar Ligi maçları vardı. Grup birinciliğini garantiliyorsun, o da önemli. Porto maçı burayı etkilemiş. Beşiktaş bana göre iki maçta gol atamasa bile, 4 puan kaybı beklenmedik bir durum. Beşiktaş ile ilgili sezon başındaki tek kuşkum, doymuşluğuydu. Dünyada her yerde var, Türkiye'de de var. Şenol Güneş'in karakteri, bunu çürütebilir deriz. Ama istatistikler o kadar önemli ki. Bugün 11'e baktığınız zaman, yeni transferlerden hiç kimse yok. Fakat; geçen seneye baktığımızda 1 yıl önce oynamayan 3 oyuncuyu görürsün. Şampiyonlar Ligi geçen sene de sertti ama bu kadar değil. Rotasyon yapabiliyordun.

‘NEDEN PAZAR OYNANMADI BİLMİYORUM’

Oğuzhan kaybedilecek bir oyuncu değil. Rotasyonda dahi kullanılmaması, bilmiyorum bir sorun mu var. İlk 11'de yeni transferler de oynayamıyor. Negredo, Medel bekleyen oyuncular. Lens'ten daha verim alamadınız. Bunun sıkıntısı su yüzüne çıkıyor. Beşiktaş bugün son 5 dakika oynadı. Çünkü “Aaaa puan gidiyor” dediler. Ben olsam TFF'ye müracaat ederim. Neden Pazar oynanmadı bu maç bilmiyorum. Bir de ilk önce sen oynuyorsun. Bu küçük detaylar fark ediyor. Malatya takımı da 1 puan iyidir diyerek kendisini geriye attı. 1 puan yeterlidir dediler. Ben Salı günü Manisa maçına bu kadronun yarısıyla çıkmayı kabul ederdim. Haftaya Galatasaray ile oynayacaksın.

MAÇ SONUCU: Evkur Yeni Malatyaspor 0-0 Beşiktaş | Süper Lig 13. hafta maçıSpor Toto Süper Lig 13. hafta karşılaşmasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmandan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı ve gelecek hafta oynayacağı Galatasaray derbisi öncesinde zirve takibinde kritik bir puan kaybı yaşadı.İlgili Haberi Oku

‘BUGÜN SADECE 5 DAKİKA YAPABİLDİ’

Gençlerbirliği maçında yanlış yapılmadı. Öncesinde maç kazanamadılar. Artık Beşiktaş'a karşı takımlar olağanüstü tedbirli oynuyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde oyun oynanıyor. Önce oynatmayayım diyorsun. Bu format çok farklı. Beşiktaş, Porto'yu mecbur bıraktı. Maç sonundaki görüntü her şeyin cevabı. Aboubakar ve Portolu oyuncuları skor gerdi. Bunu, ona zorlayan Beşiktaş oldu. Uyuyan Kartal'ı uyandırdılar. İki takım da kazanmak istiyordu. Porto, 1 puana oh dedi. Bunlar beni fena yapacaklar dedi ve son 10 dakika razı oldular, kazanma politikaları gitti. Beşiktaş buna zorladı. İnanılmaz bir oyun oldu. Bugün Beşiktaş bunu sadece 5 dakika yapabildi.

Her ne olursa olsun Oğuzhan kaybedilecek bir oyuncu değil, saha dışında ne oluyor, bilmiyorum. Oğuzhan gibi bir değerin, rotasyonda bile değerlendirilmemesi, Beşiktaş için kayıp. Beşiktaş’ı geçen sezondan uzaklaştıran sebeptir.

‘NEREDE KAZANACAKSIN NEGREDO’YU’

Negredo'yu ne zaman kazanacaksın? Oynat burada ağabey. Nerde oynatacaksın? Cenk ile Negredo arasında uçurum yok. Cenk, önemli bir değerdir. Son 1,5 aydır kaç maç oynadığına bir baksınlar. Oynamayan oyuncuyu nasıl kazanacaksın? Negredo formsuzluğa itilmiş oyunculardan. Hem mental hem de fizik açısından. Oğuzhan da büyük oyuncu. O da kendini değerli hissedilmeli.

‘EVET MAÇ SEÇİYORLAR’

Beşiktaş bu ligin ciddi bir adayıdır. Porto maçını da oynamak zor. Tehlike nedir? Transferler oynayacak fazla şans bulamıyor. ‘Maç seçiyor’ lafını hiç sevmem ama, Beşiktaş’ta Şenol Güneş, Fabri ve Pepe hariç, Cenk Tosun ve Quaresma dahil, bütün oyuncular maç seçiyor. Evet maç seçiyorlar. Orta saha bütünlüğü de önemli. İnşallah

‘PLANLI MI DİYE DÜŞÜNÜYORSUN!’

Oğuzhan konusunda yanılıyorumdur. Lucescu'nun kadroya aldığı günden beri kafam karıştı. Bizi yanlış düşünmeye itiyorlar. Uluslararası transfere uymak için acaba böyle oluyor? Planlı mı diye düşünüyorsun. İvme devamlı gidiyor.

‘CANER’E TEZGAHLA VERİLMİŞ BİR CEZA’

Abartılı ve kasıtlı 6 maç cezası Caner'e pahalıya mal oldu. Adriano çok önemli bir oyuncu. Caner dediğin adam 15 tane orta yapar en az. Bu cezanın faturası ağır oldu. Caner küfürden ceza yemedi. Öyle bir algı yaratıldı. Bu 6 maç olmaz. Bu, tezgahla verilmiş bir cezadır. Feghouli de 3 maç ceza aldı. Nasıl böyle bir ceza alır? Olcay ile Feghouli'nin cezasının aynı olması ayıptır yahu. O cezayı verenler düşünsün.

İLYARI DEĞERLENDİRMESİ:

Beşiktaş-Malatya maçı klasik ortada geçen bir maç. Bir pozisyon var, o da faul, direkten dönen top. Onun dışında bir orta saha mücadelesi var sahada. Malatyaspor güzel savunma yapıyor. Şenol Güneş’in şu maçta Oğuzhan’ı oynatması gerekirdi. Talisca’yı, Tolgay’ı veya Atiba’yı dinlendirebilirdi. Beşiktaş pas yaparak başladı sonra Malatya’nın tehditleri gelince geri çekildiler.

Malatyaspor’un direkten dönen topundan önce Atiba’ya faul vardı, hakem Bülent Yıldırım’ın şansına gol olmadı. Şenol Güneş böyle bir Malatyaspor beklemiyordu, Başakşehir’in Malatya’ya oynadığı gibi oynamak istedi ama olmadı. Bence Malatya’nın sağ beki, Babel’e sağ geldi.