Ronaldo'dan yönetime Pepe isyanı

Ronaldo'dan yönetime Pepe isyanı
Güncelleme:

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo, sezon başında takımdan ayrılan Pepe, Rodriguez ve Morata'nın gönderilmesinin kendilerini zayıflattığını savundu.

Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda Tottenham’a deplasmanda 3-1 yenilerek kötü gidişi sürdüren Real Madrid’e yöneltilen eleştirilerin dozu arttı. Takımın aldığı kötü sonuçlar sonrası hem La Liga’da şampiyonluk şansını hem de Şampiyonlar Ligi’nde gruptan lider çıkma hedefinin gerisinde kalması İspanyol basınının sert yorumlarını da beraberinde getirdi. Tottenham maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cristiano Ronaldo, eleştirilere cevap verdi. Sezon başında takımdan ayrılan Pepe, Rodriguez ve Morata’yı aradıklarını belirten Ronaldo, üç ismin gönderilmesinin güçlerini zayıflattığını savundu.

Sözleşmesi bittiği için bedelsiz olarak ayrılan ve Beşiktaş’a imza atan Pepe’nin tecrübesi ile savunmaya büyük katkı yaptığının altını çizen Cristiano Ronaldo, şu ifadeleri kullandı:

“Sezon başında takımdan ayrılan Pepe, Rodriguez ve Morata, bizim için çok önemli isimlerdi. Pepe savunmada çok kaliteli bir isimdi… Onların yerine gelen arkadaşların kötü olduğunu söylemiyorum ancak çok gençler ve birlikte henüz 1 sezon bile oynamadık. Birlikte oynamaya alıştığınız tecrübeli oyuncuların gönderilmesi yanlıştı. Bunu bahane olarak söylemiyorum ama sakatlıkları bulunan Carvajal ve Bale’i de çok arıyoruz. Eksik futbolcularımız sakatlıktan döndüğünde daha güçlü olacağız.”

Real Madrid, sezon başında yıldız isimler yerine genç futbolcuları kadrosuna katmayı tercih etmişti. Bu politikanın sonun olarak da 20 yaşındaki Dani Ceballos, 19 yaşındaki Theo Hernandez ve 18 yaşındaki Achraf Hakimi transfer edilmişti. Achraf Hakimi, Tottenham deplasmanında Carvajal’ın yerine Zinedine Zidane tarafından sağ bekte görevlendirilmiş ancak performansı ile hayal kırıklığı yaratmıştı.