RTÜK Başkanı sonunda ''Müge Anlı'' sessizliğini bozdu

Güncelleme:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, her programında yeni bir skandalın ortaya çıktığı Müge Anlı'nın tartışılan programıyla ilgili "ceza verme taraftarı değiliz. Sabah kuşağı programları ciddi şekilde izleniyor. Biz burada 'Bu programlar nasıl olmalı' diye konuşmalıyız." dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin oldu. RTÜK'te ceza kararlarının nasıl alındığından, reklam politikalarına ve dizilerdeki şiddet olaylarına kadar konuşan Ebubekir Şahin, sabah kuşağı programlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"REHABİLİTE EDİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM"

Candaş Tolga Işık'ın 'dizilerin öpüşme sahnelerinden ötürü ceza almasına karşın Müge Anlı gibi programlarda işlenen olayların neden ceza almadığı' sorusu üzerine konuşan Ebubekir Şahin şunları ifade etti:

"Üst Kurul toplantılarımızda da ele aldığımız bir konu. Müeyyide verilen bir cezadır. Biz bunları verme taraftarı değiliz. Sabah kuşağı programları ciddi şekilde izleniyor. Biz burada "Bu programlar nasıl olmalı" diye konuşmalıyız. Evlilik programlarının kalktığında Aile Bakanlığında müsteşardım. Orada artık o kadar uygunsuz bir konular çıktı ki sonra düzenleme yapıldı. Siyasi otorite kaldırmak zoruna kaldı. Bu tür programların rehabilite edilmesi gerektiğine inanıyorum"

 PANDEMİNE TV İZLEME SÜRESİ ARTTI

Pandemiyle birlikte televizyon izlenme alışkanlıklarının da değiştiğini dile getiren Şahin, "Pandemi önceki dönemde televizyon izlenme alışkanlıkları değişmişti. Mobile kaymıştı. Ancak pandemiden sonra televizyon izlenme süresi 5 saatin üzerine çıktı. Ve bu fazla" dedi.

"HALKIMIZ ŞİDDET DİZİSİ İZLİYOR"

Dizilerdeki şiddet konusunu da ele alan Ebubekir Şahin "Bu bir sarmal en çok şikayet edilen dizi reytinglerde en üst sırada. Halkımız şiddet dizisi izliyor diye şiddet dizisi çekmek hakarettir. Ben evde belgesel, iş yerinde haber kanallarını izliyorum" ifadelerini kullandı.

"REKLAMLARIN DENETİMİ BİZDE"

Televizyonlardaki reklam süreleri ile ilgili soruyu da yanıtlayan Şahin, "Reklamların denetimi bizde. Gönül ister ki dizilerin son bölümündeki eleştirilen o reklamlar düzenlensin. Ben isterim ki, dizi aralarındaki reklamlar düzenli kullanılsın. Ancak bu kandırılmak değil, izleyici artık bunu biliyor" şeklinde konuştu.