Sabah yazarı Tolga Çevik'i faşist ilan etti

Sabah yazarı Tolga Çevik'i faşist ilan etti
Güncelleme:

İstanbul'da itiraz edilen seçim sonuçlarını esprili bir dille "ti"ye alan Tolga Çevik, Hükümet'e yakın medyanın hedef tahtasına oturdu. Sabah yazarı Tolga Çevik'i "faşist" ilan etti.

Oyuncu Tolga Çevik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerinden İstanbul'daki sandık itirazlarına ve oyların yeniden sayılmasına göndermede bulundu. Çevik, twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bence haklılar. Oylar tekrar sayılmalı, hatta Katarlılar saymalı, Suudiler onaylamalı, Suriyeliler alkışlamalı. Sonuçta İstanbul'da bizlerden fazla mülkleri var" demişti.

AK Parti'ye yakın medyayı rahatsız eden bu paylaşıma en sert tepki de Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel'den geldi.

Tezel "Sıradan faşistten ne farkın kaldı?" başlıklı köşe yazısında Tolga Çevik için "Ben Çevik'i zeki bir komedyen sanırdım ama sapla samanı birbirine karıştırmış ve kusura bakmasın ama cahilce yorum yapmış" dedi.

Tezel ayrıca "Katarlıların Türkiye'de ev almasının nesi kötü? Çevik, dükkanların ve kiracıların varsa onlara sor. "Arap turistler olmasa halimiz harap" derler sana. AVM'lerde yanında sandviç taşıyan cimri Avrupalı turist değil, Araplar, İranlılar alışveriş yapıyor." ifadesini de kullandığı yazısında Çevik'e aşağıdaki soruları yöneltti:

Tolga Çevik, 40 yılın başında muhalif olayım dedin mültecilerin dramını yok saydın. Bu yazdığın tweet ile sıradan faşistten ne farkın kaldı? Derdin Suriyeliler ise, biz de İtalya, Yunanistan gibi denizde boğulmalarını mı izleyelim?

Tolga Çevik yerel seçim itirazlarını ''ti''ye aldıTolga Çevik yerel seçim itirazlarını ''ti''ye aldı

 


 

Mevlüt Tezel'in yazısının tamamı için...