"Şenol Güneş için 'çalışan' deniliyorsa..."

"Şenol Güneş için 'çalışan' deniliyorsa..."
Güncelleme:

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ta yönetimle Şenol Güneş arasında kriz olduğunu söyledi.

ein Sports yorumcusu Mehmet Demirkol, “Manşet” programında haftaya yansıyan spordaki gelişmeleri değerlendirdi. İşte Demirkol’un sözleri…

‘NEGREDO DURURKEN O’NUN OYNAMASI…’

”Bir takımın hücum gücünü değerlendirirken 3 kademede bakmak lazım. Takımın nasıl dizildiğine bakmak ilk şart. Topu doğru çevirmen gerekiyor. Asıl farkı belirleyen de ekstra yetenekler… Şenol Güneş takımlarında bu her zaman olur. Beşiktaş'ta eksik olan; geçmiş yıllarda olan yeteneği şu an yok. Larin, çalışkan ama Beşiktaş başka bir standarda alıştı. Kenarda Negredo dururken, O'nun oynaması ilginç.

‘NECİP YEŞİL FORMADAN DOLAYI GÖRMEMİŞ OLABİLİR’

”Akhisar, son iki kupayı alan takım ve kendisine çok uygun bir hoca buldular. Safet Susic, kontra atak oynamayı sever. Beşiktaş ilk yarı mükemmel oynadı. Bu maçtan daha çok Beşiktaş'a övgü çıkar. Akhisar'ın golünde Necip'in hatasının sebebi bence yeşilin büyüsü… Necip, belki de yeşil formasından dolayı Seleznyov'u görmemiş olabilir. Tabi paniklemiş de olabilir. Toni Schumacher, forvetler kendisini görmesin diye yeşil forma giyerdi.”

‘AKBABAYA 3 MİLYON VERİLMEZ’

”Beşiktaş'ın hücumcu orta sahaya ihtiyacı var. Oğuzhan ve Tolgay'dan bu performans bekleniyor ama iki yıldır bunu yapamıyorlar. Bu kurla birlikte transferleri unutmak lazım. Yerli transferler yapmak lazım, yerli parayla transfer yapmak lazım. Emre Akbaba'ya 3 milyon Euro falan olmaz. Emre, Fransa doğumlu ama olmaz.”

”BUNU SÖYLEMEK; HADDİNİ BİL DEMEKTİR”

Beşiktaş'ın iyi bir muhalefeti var, o yüzden divan toplantıları çok elektrikli geçiyor. Şenol Hoca ile yönetim arasında ara sıra gerilim oluyor. Şenol Güneş, yüksek egolu ve elektrikli bir insan. Şenol Hoca olmasa bu takım üst üste 2 yıl şampiyon olamazdı. Bunu duyan yönetim de kendisine pay çıkarmak istiyor. Onlar da egolu insanlar. Kriz durumlarında var olan krizler büyüyebilir. Yöneticilik bunu idare edebilme sanatıdır. Fikret Orman, Şenol hoca için ‘Çalışanımız’ diyorsa sorun var demektir. Çalışanı olduğunu söyleyeme gerek yok. Bunu söylemek; haddini bil demektir.

‘ARDA’YA CİDDİ YATIRIM YAPILDI’

”Trabzonspor maça iyi başladı. Rodallega'nın kaçırdığı pozisyona kadar iyi oynadı. Ancak Başakşehir de tam kadro değildi. Başakşehir'de inanılmaz bir kadro derinliği var. Kimi oynatsan belli bir performans veriyor. Arda'dan verim alabilecekler mi onu merak ediyoruz. Ciddi bir yatırım çünkü. Trabzonspor'da yönetim, eski oyuncularıyla sürekli olarak kavga ediyor. Futbol dünyası kolay bir süreçten geçmiyor.”

‘MESSİ’Yİ KOYSAN İŞ YAPMAZ’

”Fenerbahçe'nin orta sahasını mutlak olarak değiştirmesi lazım. Dört senedir Fenerbahçe'nin bir numaralı problemi budur. Bir tanesi Fenerbahçe'de oynar, Valencia'da da oynar. Bu orta sahanın önüne Messi'yi koysan iş yapamaz. Barış Alıcı, heyecandan ilk 15 dakikada kaybetmeyeceği topları kaybetti. Barış, dar alanda da iş yapacak beceriye sahip. Slimani'yi ekstra olarak beğeniyorum. Birçok oyuna uygun bir futbolcu. Ancak ne kadar hazır onu bilmiyorum. Çok iyi oyuncular, hazır olarak gelmediği zaman isteneni veremiyor. Bu ülkeye van Persie geldi… Yararlabildi mi? Hayır.”

‘GOMİS’İN KALMASINI İSTERİM’

”Gomis'in aldığı parayı Avrupa'da hiçbir takım vermez. Çin'de ve İngiltere'de transfer kapandı. Arap ülkelerinde durum nedir bilemiyorum. Gomis, mükemmel bir sezon geçirdi, O'nun kalmasını isterim. Belhanda ve Feghouli satılmasa da olur. Futbol açısından kalması lazım. Belhanda’ya biraz haksızlık ediliyor. Sneijder’in yerine geldiği için onun etkisi bekleniyor. Sneijder bana göre 2010 yılında dünyanın en iyi oyuncusuydu. Belhanda ise oynadığı takımlarda hiçbir zaman o takımın en iyi oyuncusu olmadı.”