Şule Zeybek, Yiğit Bulut'u boşuyor mu?

Şule Zeybek, Yiğit Bulut'u boşuyor mu?

Habertürk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, özel hayatında zor günler yaşıyor... Eşinden ayrılmak üzere...

MEDYAKAFE ÖZEL

Yiğit Bulut.. Son 6 ayda medyanın en çok konuştuğu isim.. Kiminin “İşte medyanın yükselen değeri” dediği, kiminin ise “Tipik bir fırsatçı ve dönek” dediği isim.

Yiğit Bulut’un yükselişi Şule Zeybek ile evlenmesinden sonra hızlandı. Zeybek, Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan’ın kızkardeşinin kızı. Yani Aydın Doğan’ın yeğeni. Sema Hanım’ın ise adeta 5. kızı.

Şule Zeybek’in babası da eski MHP’li devlet bakanlarından Namık Kemal Zeybek. Şule Zeybek, yaklaşık 15 yıllık haber spikeri. Halen de Kanal D Haber’de öğlen haberlerini sunuyor.

Yiğit Bulut, 2003 yılında Şule Zeybek ile evlendi. Bu evlilik Bulut’un medyadaki yükselişini de hızlandırdı. Hem CNN Türk’de ekonomi analizleri yapmaya başladı, hem de Vatan gazetesinde yazı yazmaya.
a.20100223125248.jpg
Çok hırslı bir yapısı olan Yiğit Bulut, bununla yetinmedi, daha fazlasını istedi; Yöneticilik.

Ancak bu talebi kabul edilmeyince hırçınlaşmaya başladı. Bu işe engel olarak Ertuğrul Özkök’ü gördüğü için yazılarında önce ima yoluyla sonra da açıktan Ertuğrul Özkök’ü hedef aldı. Yazılarında önce ekonomi yazan Yiğit Bulut, daha sonra siyasete girdi. Yazıları genel olarak ulusalcı çizgideydi. Zaten kimilerine göre de ileride MHP’nin başına geçecek, “modern başbuğ” olacaktı.

Bu arada Habertürk gazetesi çıkmak üzereydi. Yiğit Bulut’taki dönüşümü çok iyi süzen Fatih Altaylı, Yiğit Bulut’a transfer teklif etti. Bulut da teklifi hemen kabul etti. Habertürk’e giderken Şule Zeybek’i de Habertürk TV’ye götürmek istedi. Ancak Şule Zeybek bunu kabul etmedi. Zeybek, “Beni kimse bu kanaldan ve ailemden ayıramaz. Sen gidiyorsan yolun açık olsun” dedi. Bulut ailesi üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başladı.

Habertürk’de yazmaya başlayan Yiğit Bulut hızlı bir dönüşüm yaşayarak, ulusalcı çizgiden AKP çizgisine kaydı. Bulut, gösterilen tepkilere “Değişmeyen tek gerçek, her şeyin dönüşeceğidir. Ben de dönüşüyorum” tadında yanıtlar verdi.

Bulut daha sonraki yazılarında sürekli olarak, Doğan Grubu’na yüklendi, eskiden “Eniştecim“ dediği Aydın Doğan’a çok ağır yazılar yazdı. Bu durum Doğan’ı babası gibi seven Şule Zeybek’i çok üzdü. İkili arasında sert tartışmalar çıktı. Sahi “Vefa” sadece eski bir semt miydi ?

Bu arada Erdoğan Aktaş ayrılınca Habertürk TV’nin yönetimi de Yiğit Bulut’a verildi. Rüyası gerçek olmuştu. Artık kim tutardı onu ?

Günde 2 yazı, haftada 3 gece program. İnanılmaz bir efor.. Bu arada, züccaciye dükkanına giren fil gibi etrafı yıkması, insanlara değer vermeyişi, büyük tepkilere yol açıyordu.

Ama o bunları değil, sadece aynadaki yakışıklı ve giderek büyüyen silüeti görüyordu. Çevresinde tek bir akıllı dostu olmayan Bulut, çevresindeki yalakaların gazıyla şişen egosuyla, “Şeyh uçmaz mürit uçurur” sözünü bir kez daha doğrulatıyordu.

Bu arada evdeki gerilim giderek artıyordu. Bulut çiftinin evliliği temelinden sallanıyordu. Bu gerilim geçen hafta zirve yaptı. Araya giren dostlar evliliği kurtarmak için çok çaba gösterdi ama, durum kötü.

Yakın çevreye göre bu krizin boşanma olmadan atlatılması çok zor gözüküyor...

MEDYAKAFE ÖZEL