Süper Kupa maçındaki 400 kamera inceleniyor !

Süper Kupa maçındaki 400 kamera inceleniyor !
Güncelleme:

Samsun polisi, Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa sonrası olaylarla ilgili statta 400 güvenlik kamerasını inceliyor.

Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle 400 kamera görüntüsü polis tarafından inceleniyor. İlk kez bir resmi maça ev sahipliği yapan Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Dün akşam Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Beşiktaş-Atiker Konyaspor Süper Kupa finaline çıkan olaylar damga vurdu. Karşılaşma sonrası Konyasporlu taraftarların sahaya girerek Beşiktaşlı taraftarlarla yaşadığı arbede korku dolu anlar yaşattı. Cenk Tosun’un 77’nci dakikada attığı beraberlik golü sonrası Atiker Konyaspor taraftarları tarafından sahaya atılan “kelebek” cinsi bıçak Quaresma tarafından Hakem Fırat Aydınus’a iletildi ve bıçak Aydınus tarafından saha kenarına çıkarıldı. Çıkan olaylar ile ilgili ise maçın ardından soruşturma başlatıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1200 polis ile 1100 özel güvenlik görevlisinin karşılaşmadan saatler önce tedibir almasına rağmen, şehrin belirli noktalarında yapılan aramaları da geçerek stada sokulan bıçak nedeniyle emniyet, stat içi, dışı ve çevresindeki 400 güvenlik kamerasını takibe aldı.

Bıçağın stada nasıl ve kimler tarafından sokulduğu, güvenlik kameralarından tespit edilecek. Türkiye Futbol Federasyonu tribün izleme sistemi, e-bilet sistemi, IP sistemi ve diğer kameralar hepsi son teknolojiyle donatılan statta maç sonrası sahaya giren taraftarlarla ilgili de 6222 sayılı yasa çerçevesinde işlem yapılacak.

Maç öncesi stat girişlerinde ve çevresinde polis tarafından yapılan aramada da çok sayıda delici ve kesici alet, keser, döner bıçağı ve beyzbol sopası ele geçirildi. Polis ele geçen malzemelerle ilgili soruşturma başlattı.

STATTA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI

İlk kez bir resmi maça ev sahipliği yapan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 33 bin 919 kişilik Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda da ciddi hasar meydana geldi. 145 milyon TL’ye mal olan statta çok sayıda koltuk yerinden söküldü. Korkuluklar kırıldı. Kale arkalarındaki fileler yerlerinden söküldü. Atılan maytap ve meşaleler nedeniyle çimlerde yanma meydana geldi. Statla ilgili hasar tespit çalışmalarının da sürdüğü belirtildi.