A Haber'den skandal hata!

Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen A Haber’de dün akşam yayınlanan Gece Ajansı programında yapılan "hata" büyük tepki çekti.

A Haber’de dün akşam yayınlanan Gece Ajansı programında yapılan "hata" büyük tepki çekti.

Zeynep Bayramoğlu’nun programında Çin İsrail Büyükelçisinin ölü bulunması konusu işlendi. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı Editörü Turgut Alp Boyraz, Kudüs’ten canlı yayına bağlandı.

Boyraz’ın yer aldığı yayın boyunca A Haber rejisi Kudüs’ün İsrail toprağı olduğunu savunarak ekranın sağ üst köşesine “İsrail/Kudüs” yazdı.

Bu duruma ilk tepki programa konuk olarak katılan Boyraz’dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Boyraz, “Yapılan bu vahim hata ilgili kanalı aittir. Çalıştığım kurum ve şahsımla ilgisi yoktur. Saygılarımla” ifadelerini paylaştı.

 Bunun ardından programın sunucusu Zeynep Bayramoğlu da bir tweet atarak, “#Kudüs, #Filistin’in başkentidir. Talihsiz bir hata yapılmıştır. Üzgünüz” diye yazdı.

Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise yazılan ifadeye tepki gösterdi. Kurdaş, “İsrail ve Kudüs ifadeleri yan yana nasıl gelir, getirilir?... Hiç yakışmış mı, olmuş mu! Buna alışmamak gerek. Düzeltilir umarım.” ifadelerini kullandı.


Söz konusu görüntüye sosyal medyada da tepkiler yükselirken Gelecek Partisi de bu duruma kayıtsız kalamadı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı - Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, “Kudüs’ü İsrail’in gören anlayış, One Minute dediğimiz o günleri çok çabuk unutmuş! Nerelere savrulduğunuzun farkında mısınız? İlk kıblemiz olan Kudüs, 83 milyonun ortak hassasiyeti, ortak meselesidir. Aklınızı başınıza alın! Milletimizden özür dileyin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Seçiniz...

Etiketler İsrail kudüs a haber