"Acun Ilıcalı'ya 'Gel sana burayı veriyoruz' diyemeyiz"

"Acun Ilıcalı'ya 'Gel sana burayı veriyoruz' diyemeyiz"
Güncelleme:

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’de ilki düzenlenen Expo 2016 Antalya’nın 1121 dekarlık alanına Acun Ilıcalı’nın talip olduğu yönündeki iddialara cevap verdi.

"EXPO'nun kapısına kilit vurmadık"

Expo 2016 Antalya yönetim kurulu başkan yardımcısı da olan Vali Karaloğlu, EXPO’nun resmi, uluslararası organizasyon kısmının 30 Ekim itibariyle tamamlandığını, ama EXPO’nun kapısına kilit vurmadıklarını söyledi. Expo gelen ziyaretçilere nasıl hizmet ettiyse, bugünden sonrada hiç kapanmadan bu alanın Antalya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğini belirten Vali Karaloğlu, "Bunun altını çizerek hem Antalya hem Türkiye kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz. Burası kapanmadı, kapısına kilit vurulmadı, burası açık ve hiçbir zaman da kapatılmayacak" dedi.

"Acun'a 'Gel sana burayı veriyoruz' diyemeyiz"

1121 dekarlık Expo 2016 Antalya alanına Acun Ilıcalı’nın talip olduğu yönündeki iddiaları da yanıtlayan Vali Münir Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Acun’la ilgili bilgim yok ama somut olarak sayın bakanımızla görüşen gruplar olduğunu biliyoruz ama kim olduklarını bilmiyorum. Neticede kamu malıdır şeffaf, açık ihaleye çıkarılacaktır. Acun’a ’Gel sana burayı veriyoruz diyemeyiz’, kimse diyemez onu. Nihayetinde bir ihale süreci olacaktır, şartnamesi ortaya çıkacaktır, o şartname doğrultusunda teklifini veren, şartnamenin koşullarını yerine getiren burayı işletebilir"

Vali Karaloğlu, 6 aylık süredeki toplam gelirin de 20 milyon TL olduğunu açıkladı.