Akit TV'ye ilk ceza

Akit TV'ye ilk ceza
Güncelleme:

RTÜK, Akit TV'de "Öldürmek istesek Nişantaşı'ndan başlarız" diyen sunucu Ahmet Keser'in bu sözünden dolayı AKİT TV'ye para cezası verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın RTÜK TV'ye yaptığı başvuru sonuçlandı. RTÜK, Akit TV sunucusu Ahmet Keser'in "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız" sözlerini yayınlayan Akit TV'ye, ceza kesti.

RTÜK, Akit TV'nin bir aylık reklam gelirinin yüzde üçü oranında para cezası keserken, bu cezanın, ortalama 25 bin TL'ye denk geldiği ifade edildi.

Yarkadaş'ın şikayetini değerlendiren RTÜK, kanala program durdurma cezası da verdi. Kurul, Akit TV'deki programın üç gün boyunca yayınlanamayacağına hükmetti.

"TBMM BAŞKANI NEDEN SUSKUN?"

Kararı değerlendiren CHP'li Barış Yarkadaş, "RTÜK'ün başvuruyu değerlendirip yetersiz olsa da ceza vermesini önemsiyoruz. Bu tür nefret suçlarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğinin altını da bir kez daha çiziyoruz" dedi. Açıklamasında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı da eleştiren Yarkadaş, şunları kaydetti:

"Akit TV spikeri Ahmet Keser, Nişantaşı, Etiler, Cihangir ve daha birçok yerde yapacağını duyurduğu katliama TBMM'yi de ekliyor. Bu sözlerin ardından çağrı yaptığımız ve tepki göstermesini istediğimiz TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise kılını bile kıpırdatmıyor. Merak ediyorum; Kahraman bu sözler karşısında TBMM'nin şeref ve haysiyetini neden korumuyor? Neden suç duyurusunda bulunmuyor? Akit TV'den neden çekiniyor? Yoksa TBMM üyelerinin ölüm tehdidine maruz kalmasına ilişkin sözleri meşru mu görüyor?"