Basın Konseyi: Mahalli'nin sağlığından endişe duyuyoruz

Basın Konseyi: Mahalli'nin sağlığından endişe duyuyoruz
Güncelleme:

Basın Konseyi: Gözaltındaki Hüsnü Mahalli'nin sağlığından endişe duyuyoruz.

Basın Konseyi gözaltına alınan gazeteci Hüsnü Mahalli ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlara değinildi;


"Gece evi basılarak, yazdığı tweet'ler nedeniyle gözaltına alınan gazeteci, televizyon yorumcusu, Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli'nin sağlık durumundan endişeliyiz.
Yaklaşık bir gündür hâlâ ifadesi alınmadan, Cumhuriyet Savcılığı yerine Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar bölümünde tutulması, birçok hastalığa sahip olan Hüsnü Mahalli'nin yaşamını tehlikeye sokmaktadır. İleri derecede MS hastası olan Mahalli, aynı zamanda yürüme güçlüğü de çekmektedir. Zaman zaman elektrikli şok aleti kullanarak, tıbbi araçlar ve ilaçlarla yaşamını devam ettiren gazeteci Mahalli'nin bazı televizyoncular tarafından "hedef gösterilmesi" ve sosyal medyada linç kampanyası başlatılmasının akşamında evinde gözaltına alınması, normal demokrasilerde yaşanmaması gereken bir uygulamadır. Tekrar etmekte fayda görüyoruz,

Hüsnü Mahalli, ciddi risk altındadır. Sağlığıyla ilgili kaygılarımız her geçen saat artmaktadır. Kritik sağlık durumu göz önüne alınarak bir an önce ifadesine başvurulup serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Avukatının sağlık raporlarını ve UYAP evraklarını gerekli makamlara iletmesine rağmen ifade alımıyla ilgili sürenin uzaması sonucu doğacak hayati sonuçların sorumluluğunu da kimin yükleneceğini bilemiyoruz."