Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler
Güncelleme:

Bu hafta 4'ü yerli 8 yeni film sinemaseverlerle buluşacak.

\"Kırımlı: Aşkta ve Savaşta\"

2011 yılında hayatını kaybeden ve eserlerinin tamamında Kırım Tatar kültürünü, Kırım Türklerinin acılarını yansıtan Cengiz Dağcı'nın 1956'de yayınlanan ilk romanı \"Korkunç Yıllar\"dan yola çıkılarak senaryolaştırıldı.

Yönetmen Burak Cem Arlıel imzası taşıyan filmin senaryosunu, Nil Ünsal ve Atilla Ünsal kaleme aldı. 

Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Bülent Alkış ile Gülçin Santırcıoğlu'nun oynadığı filmde, 2. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında tutulan Tatar esirlerin çektiği acılar ve yaşanan insanlık dramı anlatılıyor.

\"Yağmur: Kıyamet Çiçeği\"

Engin Hepileri, Elena Viunova, Erkan Kolçak Köstendil, Devrim Saltoğlu, Settar Tanrıöğen, Altan Erkekli, Sait Genay, Rıza Sönmez, Hüseyin Avni Danyal ve Ruhi Sarı'nın oynadığı \"Yağmur: Kıyamet Çiçeği\" adlı filmi, Onur Aydın yönetti.

Dram türündeki filmde, Kazım Koyuncu'nun hayatının yanı sıra Çernobil felaketi, Rus kadınları ve Trabzonspor'un 1995-1996'da şampiyonluğu kaybedişi ve sonrasında şehirde ilan edilen yas konu ediniliyor.

\"Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku\"

Çiğdem Vitrinel'in yönettiği \"Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku\" filminin oyuncu kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları, Harun Tekin, Derya Alabora ile Hare Sürel rol aldı. 

Filmde, Erdal Beşikçioğlu'nun canlandırdığı \"Arif\" ile Sezin Akbaşoğulları'nın hayat verdiği \"Müzeyyen\" karakteri arasında geçen acıklı aşk hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde \"Geriye Kalan\" filmiyle \"En İyi Yönetmen\" ödülünü alan Çiğdem Vitrinel'in ikinci uzun metrajlı filmi, İlhami Algör'ün aynı adlı romanından uyarlandı.

\"Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış\"

İsmet Kurtuluş ile Nermin Er'in yönettiği ve Yekta Kopan, Janset, Ezgi Mola ile Şevket Süha Tezel'in seslendirdiği \"Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış\", Türkiye'nin ilk kukla çocuk yapımı olarak sinemalarda yer alacak.

Çocukları kuklaların renkli ve eğlenceli dünyasına davet eden filmin teması iki farklı kasabada yaşayan Rimolar ve Zimolar'ın dargınlık ve yanlışlıkları üzerine kurulu.

Türkiye genelinde 60'ı aşkın salonda vizyona girecek filmde, birbirinden renkli ve sempatik kahramanların komik ve düşündürücü hikayeleri izlenebilecek.

\"Exodus: Tanrılar ve Krallar\"

İngiliz aktör Christian Bale ile Ben Kingsley, Sigourney Weaver, John Turturro ve Aaron Paul'un oynadığı \"Exodus: Tanrılar ve Krallar\" filminin yönetmenliğini Ridley Scott yaptı.

Hz. Musa'nın hayatının önemli dönüm noktalarını konu edinen filmde, Hz. Musa'yı Christian Bale canlandırıyor.

Firavun Ramses'in şiddetinden kaçmak için Hz. Musa'ya güvenen 600 bin kişiyle Hz. Musa'nın bin bir türlü engeli aşma çabalarını anlatan film; firavun yönetiminin başına gelen felaketler ve ordusunun denizde yok olması olayına odaklanıyor.

\"Özgürlük Dansı\"

Ken Loach'ın yönettiği \"Özgürlük Dansı\"nın oyuncu kadrosunda Barry Ward, Francis Magee, Aileen Henry ile Simone Kirby gibi isimler rol aldı.

Cannes Film Festivali'nde \"Altın Palmiye\" adayı olan filmde, Jimmy Gralton'un gerçek yaşam hikayesinden esinlenerek adalet ve özgürlük için sanata sarılan bir aktivistin toplumun bakış açısını değiştirme mücadelesi anlatılıyor.

Türkiye'de ilk olarak Filmekimi kapsamında izleyiciyle buluşan filmde; Barry Ward'ın canlandırdığı İrlandalı aktivist \"James Gralton\"un, ABD'de geçirdiği 10 yıllık sürgün döneminin ardından memleketine dönüp uzun süredir kapalı bulunan ve insanların şarkı söyleyip, dans etikleri şehir lokalini açmasının ardından toplumda yaşanan gerginlikler anlatılıyor.

\"Bire Bir\"

Güney Koreli yönetmen, senarist ve yapımcı Kim Ki Duk'un yeni filmi \"Bire Bir\", gerilim meraklılarının ilgisinini çekmeye aday.

Filmin oyuncu kadrosunda Dongseok Ma, Young Min Kim, Yi Kyeong Lee ile Tee Yoo gibi isimler yer alıyor.

Gerilimli olduğu kadar dram sahneleriyle de öne çıkan filmin konusu şöyle: 

\"Liseli bir kız öldürülür. Kızı öldüren yedi kişiden biri, eğitimli bir askeri tim tarafından kaçırılır. İşkence yapıldıktan sonra cinayeti itiraf eden bir not yazdırılır ve salınır. Bir zamanlar hiçbir şeyden korkmadığını düşünen bu adam şimdi büyük bir korkunun içindedir. Cinayete karışan diğerlerinin de kaçırılıp işkenceye uğradığını ve kimilerinin intihar ettiğini öğrenir. Bunun üzerine bir sonraki kurbanı takibe koyularak onu kaçıranların peşine düşer.\"

\"Safari Macerası\"

Ben Stassen'in yönettiği \"Safari Macerası\", seyirciyi üçüncü boyutta gerçek zamanlı bir maceraya davet ediyor.

Namibya'nın Pasifik kıyılarından Kilimanjaro Dağları'nın zirvesine uzanan yolculukta, doğal güzelliğin ve içerisinde yaşayan onlarca canlının büyüleyici görüntüleri izlenebilecek.