Canlı yayında Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi

Canlı yayında Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi
Güncelleme:

Türkgün gazetesi Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız, canlı yayında Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Türkgün gazetesi Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız, Kılıçdaroğlu ile ilgili iftirasını ispatlayamayınca önce FETÖ sevici Erkan Tan'a sığındı daha sonra ise Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Türkgün gazetesi Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iftirasını ispatlayamayınca önce FETÖ sevici Erkan Tan'a sığındı daha sonra ise Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Türkgün gazetesi Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız, Haber Global TV’de katıldığı bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Her evden HDP’ye bir oy çağrısı” yaptığını iddia edince program konuklarından CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, bu iddiasını ispatlamasını istedi.

Kadir Yıldız iddiasını ispatlayamayınca canlı yayında ‘özür’ dilemek zorunda kaldı.

Haber Global TV’de Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu 26 Şubat 2019 Salı günü yayınlanan ‘Neden’ programında, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, gazeteci yazar Necdet Saraç, Türkgün gazetesi Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız ile avukat Cüneyt Toraman’ın katılımıyla yerel seçimlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Programda ‘beka sorunu’nun konuşulduğu sırada konuklardan CHP milletvekili Zeynel Emre ile Türkgün gazetesi Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız arasında bir iddialaşma oldu.

CHP'Lİ ZEYNEL EMRE: İSPAT EDİN MİLLETVEKİLİĞİNDEN İSTİFA EDİP, SİYASETİ BIRAKACAĞIM

Kadir Yıldız’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Her evden HDP’ye bir oy” çağrısı yaptığını iddia etmesi üzerine CHP’li Zeynel Emre, bu iddianın doğru olmadığını; doğruluğunun ispatlaması halinde CHP’den ve milletvekilliğinden istifa edeceğini, siyaseti bırakacağını söyledi.

İddianın doğru çıkmaması durumunda ise Kadir Yıldız’a ‘özür’ dilemesi çağrısı yaptı.  İddiasının arkasında duran Kadir Yıldız, programa reklam arası verildiğinde konuyla ilgili bir video dinleteceğini söyledi.

FETÖ SEVİCİ ERKAN TAN'IN SÖZLERİNİ DİNLETTİ

Programda verilen reklam arasından sonra CHP’li Emre, Kadir Yıldız’a iddiasını hatırlattı. Kadir Yıldız da telefonundan A Haber sunucusu Erkan Tan’ın, “Bütün Türkiye’de, Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe teşkilatları her evden HDP’ye bir oy kampanyası yaptı” sözlerini paylaştı.

Kadir Yıldız’ın, “Kılıçdaroğlu’nun sözlerini dinleteceğim” deyip AKP'nin yayın organı CHP'ye iftiralarıyla bilinen A Haber'in terör örgütü FETÖ'yü övgüler dizen sunucu Erkan Tan'ın sözlerini dinletmesi tepki çekti.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Bunun üzerine CHP’li Zeynel Emre, “Bazen ‘özür’ dilemek de bir erdemdir. Şayet böyle bir şey bulsaydınız, ben çok büyük bir söz konuştum ve dedim ki ‘Bulursanız milletvekilliğini bırakacağım’. Siz de ‘Bulamazsam özür dileyeceğim’ dediniz ve reklam arasında bulacağınızı söylediniz ancak bulamadınız. Erkan Tan söylüyor demediniz, Kılıçdaroğlu söylüyor dediniz. Bence burada ‘özür’ dileyin seçmene, izleyenlere saygımız olsun”tepkisini gösterdi.

Kadir Yıldız da “Kılıçdaroğlu’nun ağzından çıkan bu ifadeyi bulamadığım için Sayın Kılıçdaroğlu’ndan özür diliyorum” dedi.