Dağ 2'nin oyuncusu şehit düşmüş

Dağ 2'nin oyuncusu şehit düşmüş
Güncelleme:

'Dağ 2' oyuncusu Yunus Emre Uçar'ın şehit olduğu ortaya çıktı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen 3 Eylül günü bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Yunus Emre Uçar'ın, şehit olmadan 6 ay önce Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi'nde çekilen sahnelerinde rol aldığı "Dağ 2" filmi, geçen cuma günü vizyona girdi. Şehidin ağabeyi 33 yaşındaki Bünyamin Uçar, "Çok onur ve gurur verici. Kardeşim, kendisinin oynadığı filmi izlemeyi çok isterdi. Ama şehit oldu" dedi.

Konyalı evi 1 çocuk babası Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar, geçen 3 Eylül'de Hakkari'nin Çukurca İlçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düştü. Şehit Uçar'ın cenazesi memleketi Konya'nın Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehit Uçar'ın, şehit olmadan yaklaşık 6 ay önce Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi'nde çekilen sahnelerinde rol aldığı "Dağ 2" filmi gösterime girdi. Filmin senaryosunda özel kuvvetten oluşan askeri timin Kuzey Irak'taki kurtarma operasyonunu anlatılıyor. Şehidin ağabeyi Bünyamin uçar, akrabaları ve bazı arkadaşları İstanbul'da geçen 3 Kasım Perşembe günü yapılan filmin galasına davetli olarak katıldı.

Dağ 2'nin oyuncusu şehit düşmüş

FİLMİN CD'SİNİ VERMEK İSTEYEN YÖNETMENE "KİM ÖLE KİM KALA" DEMİŞ

Şehit oğlunun filmde rol almasından oldukça duygulandığını ve gururlandığını belirten baba Şaban Uçar, şunları söyledi:

"Çocuğumun o filmde çıkmasından dolayı çok duygulanıyorum. Biz de eşi, annesi ve torunumla gidip filmi izleyeceğiz. Kardeşleri ve kuzenleri İstanbul'daki galaya katıldılar orada izlediler. Film Eğridir'de çekilmiş benim haberim yoktu. Oğlum şehit olduktan sonra öğrendim. Yönetmen aradı öyle haberim oldu. Filmin yönetmeni Alper Çağlar da oğlumun şehit olduğunu öğrenince bizi arayıp çok duygulandığını söyledi. Bizi sürekli arıyor Allah razı olsun. Filmin galasına giden oğlumu ve arkadaşlarını çok iyi bir şekilde karşılamış. Hatta yönetmen Alper Çağlar, oğlum şehit olmadan önce "filmin CD'sini sana vereyim" demiş oğlum da "Kim öle kim kala" demiş. Yönetmen telefonda bana "Yunus Emre'nin bu sözleri beni yıktı" dedi. Allah razı olsun yönetmenden."

Dağ 2'nin oyuncusu şehit düşmüş

HER SABAH BABASININ MEZARINA GİDİYOR

Oğlu Şehit olduktan sonra 2 yaşındaki torunu Muhammed Emin'i her sabah oğlunun mezarına götürdüğünü belirten Şaban Uçar, "'Torunum, her sabah kalktığında dede babama gidelim diyor. Her sabah oğluma götürüyorum yavrusunu. Babasına gittiğinde dua okuyoruz. Torunum bayrağını öpüyor babasına bay bay diyor sonra eve dönüyoruz" dedi.

OYNADIĞI FİLMİ İZLEMEYİ ÇOK İSTERDİ AMA ŞEHİT OLDU

Kardeşinin rol aldığı filmi İstanbul'daki galasında seyreden şehit Yunus Emre Uçar'ın ağabeyi Bünyamin Uçar, kardeşinin filmde oynamasının gurur verici olduğunu belirtti. Ağabey Uçar, "'Film, çok güzel ve gurur verici. Birebir Türk Silahlı Kuvvetlerimizi anlatıyor. Kardeşimin de filmde yer alması, onur ve gurur verici. Kardeşim filmden bana çok bahsederdi, çok izlemek istediğini söylerdi. Ama olmadı, kardeşim şehit oldu. Onun yerine filmi biz izledik" diye konuştu.

Dağ 2'nin oyuncusu şehit düşmüş

'DAĞ 2" FİLMİ

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği "Dağ 2" adlı film geçen cuma günü vizyona girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle çekilen film, Irak'a bir operasyonla görevlendirilen 7 kişilik "Fırtına Getiren" adlı timin yolcuğunu anlatıyor. "Dağ 2" hem bir devam filmi, hem de yepyeni bir hikaye. Oyuncu kadrosu ikinci filmde daha da geniş tutulmuş. Başrollerde Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli, Ahu Türkpençe var. Gerçek mekanlar ve silahların kullanıldığı "Dağ 2', gerçek bir kahramanlık öyküsü.