Erdoğan o programın fikir babası çıktı

Erdoğan o programın fikir babası çıktı
Güncelleme:

TRT1’de yayımlanan ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’ isimli programın fikrini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği ileri sürüldü.

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT1’de yayımlanan bir yemek programının ‘fikir babası’ olduğunu yazdı. Aytuğ yazısında programın geçen hafta sonu başladığını ve adının “Bekir Develi ile Annemin Yemeği” olduğunu yazdı.

Yüksel Aytuğ yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Klasik yemek programlarından farklı olarak Develi ve ekibi, Anadolu'nun köylerini karış karış gezip yöresel lezzetleri oradaki köylü kadınların anlatımlarıyla yeni nesillere aktarıyorlar.

Ancak bu programın bir başka ilginç özelliği daha var. Çünkü yapımın 'fikir babası' bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı, geçen yıl UNESCO Yaratıcı Şehirler Gastronomi Kenti Gaziantep konulu toplantının açılış konuşmasında bölgesel yemeklerimizin lezzetinden ve kültürel değerinden söz ederek, ‘Ninelerin, kız ve erkek torunlarına geleneksel yemek tariflerini öğrettiği bir televizyon programı olsa, inanıyorum ki daha fazla ilgi çeker’ demişti. Bundan feyz alan yapımcılar da hemen kolları sıvadılar ve köy meydanlarında ninelerin, torunlarına özel yemek tariflerini anlattığı 'Bekir Develi ile Annemin Yemeği' adlı projeyi hayata geçirdiler. Programın ilk bölümü geçen hafta cumartesi günü TRT1 ekranlarına geldi ve tanıtımı yeterince yapılmamasına rağmen büyük ilgi gördü.

Yemek kültürü, bir ülkenin karakteristik tanımını yapan en önemli değerlerden biridir.”