Erdoğan’dan Diriliş Ertuğrul tepkisi!

Erdoğan’dan Diriliş Ertuğrul tepkisi!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altın Kelebek Ödülleri’nde yaşanan krizle ilgili “Aslanlar kendi hikayelerini yazmaya devam edecekler. Diriliş'in yapımcısına söyledim; bu millet sizi bağrına bastı, onlar basmasa ne yazar” dedi.

43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nden Diriliş Ertuğrul dizisi ekibinden Cavit Çetin Güner, kendilerine teşekkür etme imkanı dahi verilmediği gerekçesiyle aldığı ödülü yere atmıştı. Programın sunucusu Okan Bayülgen, yaşanan kriz üzerine ekipten 'alaycı' bir şekilde özür dilemişti. Bunun üzerine dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ da sosyal medyada yayınladığı bir açıklama ile ödülü iade ettiklerini açıklamıştı.

Diriliş Ertuğrul'da ne yaşanmıştı?

Erdoğan’ın TRT World açılışında yaptığı konuşmasından satırbaşları şöyle:

"TRT dünyanın sayılı medya kuruluşları arasında yer alıyor. Arkasına böyle bir birikimi ve gücü olan TRT World'ün sloganında ifade edildiği gibi Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacağına inanıyorum.

"Sunucular ve kanallar farklılaşsa da haberin kurgusunun ve dilinin tek düze geldiği dönemde böyle bir misyonla ortaya çıkmak takdire şayandır. Zorlukları göğüslemeyi başından kabul etmek demektir. TRT World'ün dünya çapında üne sahip 36 farklı ülkeden gazetecilerin yer aldığı deneyimli kadrosuyla bu misyonu yerine getirecek donanıma sahip olduğunu görüyorum.

Diriliş Ertuğrul tepkisi

"Aslanlar kendi hikayelerini yazmaya devam edecekler. Diriliş'in yapımcısına söyledim; bu millet sizi bağrına bastı, onlar basmasa ne yazar. Onların orada verilecek şekli bir ödülü önemli değil, asıl önemli olan şu milletin gönlünü siz kazandınız ya asıl mükâfat asıl ödül bu."

"Resmi bülten olmasını istemiyoruz"

"TRT World'den devletin resmi bülteni olmasını istemiyoruz. Milletimizin gerçeklerini, en iyi televizyonculuğu yaparak dünyaya anlatmasını bekliyoruz. Ben bu akşam mutluyum. Zira, şu kongre merkezimiz yarı opera binamız aslında bu akşam önemli bir adımı attı. İnşallah şu şehitlerimizin şöyle durağan hale gelmesiyle burada farklı programlarla mesajlarımız çok daha güçlü olacak. Bu sahne gerçekten henüz görevini tam yapmış değil. Görevini tam yapacağız günler yakındır diye inanıyorum."