Evlilik öncesi seksten bahseden sunucuya hapis !

Evlilik öncesi seksten bahseden sunucuya hapis !
Güncelleme:

İzleyicilere evlenmeden önce seks yapmakla ilgili sorular soran sunucuya hapis cezası verdi.

İzleyicilerine evlenmeden önce seks yapmayı düşünüp düşünmediklerini soran Mısırlı televizyon sunucusu Dua Salah, üç yıl ceza aldı. Sunucu ayrıca 2 bin lira kadar da para cezası ödeyecek.

Mısır'da bir televizyon sunucusu, geleneksel evlilikler dışında farklı şekillerde hamile kalmaktan ve evlilik öncesi seksten bahsettiği için üç yıl hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Al-Nahar TV'de program yapan Dua Salah, izleyicilere evlenmeden önce seks yapmayı düşünüp düşünmediklerini sormuştu.

Salah ayrıca çocuk yapmak isteyen kadınların bir erkekle kısa süreli evlenip hamile kaldıktan sonra boşanabileceğini söylemişti.

'Toplum ahlakına zarar vermek' suçundan hüküm giyen Salah'ın 10 bin Mısır poundu (yaklaşık 2170 TL) da para cezası ödemesi gerekecek.

İspanyol EFE ajansına göre Mısırlı yetkililer, programda anlatılan fikirlerin Mısır'daki yaşam tarzının dokusunu tehdit ettiğini söyledi.

Üç ay uzaklaştırılmıştı

Programın ardından 3 ay boyunca sunuculuktan uzaklaştırılan Salah'a bu nedenle dava açılmıştı.

Salah, programında kadınların kısa süreli evlilik yapıp kendisini hamile bırakmasını kabul etmesi için erkeklere para ödeyebileceğini söylemiş ve Batı ülkelerinde kullanılan fakat Mısır'da kabul görmeyen sperm bağışı uygulamasından bahsetmişti.

Mısır'da evlilik öncesi seks, genellikle kabul edilemez bir eylem olarak görülüyor. Salah'ın ise davayı temyize götürme hakkı var.

BBC Türkçe