Filinta Mustafa yine zindanda !

Filinta Mustafa yine zindanda !
Güncelleme:

Filinta’da, yine heyecan dolu, soluk soluğa, benzersiz bir bölüm salı akşamı izleyenlerini bekliyor.

Yönetmenliğini Gökhan Erkut’un yaptığı, senaryosunu Altuğ Küçük’ün üstlendiği Filinta’nın 12. Bölümünde, boynunda iple bir yıllık  özgürlük anlaşmasına imza atan kahramanımız Filinta Mustafa (Onur Tuna), sürpriz bir olayın, bir suçun sanığı olarak kendini yine zindan köşelerinde buluyor.

Dünya çapında sinematografik kalitesi ile her bölümü yeni bir macera ve aksiyona imza atan Filinta’nın 12. Bölümünde şunlar olacak:

Mustafa’nın başı dertte, Gıyaseddin ise çaresiz

Londra sefiri Ferruh Paşa ve yaveri İstanbul’a geldikleri gün acımasızca öldürülür.  Kurşunlar, nev-i şahsına münhasır silah Filinta’dan çıkar. Rıza ve adamları Filinta’nın evine baskın yapar.  Padişah (Bülent Alkış) Ferruh Paşa’ya yapılan bu suikasttan dolayı çok öfkelidir. Esat Paşa’nın (Yosi Mizrahi) verdiği bilgiler neticesinde Filinta Mustafa’nın (Onur Tuna) zindana atılmasına karar verir. Hüküm uygulanacaktır. Mustafa hem Gıyaseddin’i (Mehmet Özgür) hem de padişahı kandırmıştır. Mustafa’nın başı dertte, Gıyaseddin ise çaresizdir. Padişaha ulaşmaya çalışır.

Padişah Boris’ten banka işini çözmesini ister

Boris (Serhat Tutumluer) suikasttan habersizdir, duyunca çok şaşırır. Kendisinden habersiz bir komplo kurulmuştur. İşi araştırması için Sansar Cemil’e (Hakan Yufkacıgil) görev verir.  Bu arada Boris hala Mayer’den gelecek altınları beklemektedir.  Padişahın karşısına çıkar. Padişah çok nettir; tez zamanda banka işini çözmesini emreder.

Filinta’nın mucidinden sürpriz detaylar

Gıyaseddin için zaman giderek daralır. Mustafa’yı aklamak için elinden geleni yapar. Bulduğu bilgiler işe yarayacak mıdır? Filinta’nın mucidi Abdullah (Kamil Güler) öyle bir detay yakalar ki, Mustafa için bu çok önemlidir.

Rıza kendi kuyusunu kazıyor

Rıza (Ceyhun Ergin) ve çetesi İstanbul’u tarumar eder. Bu arada Bekri (Ebubekir Öztürk) Rıza’ya şantaj yapmaya başlar. Daha fazla pay istemektedir. Bekri psikopat tarafını göstermeye başlamıştır. Kendi başına çetesiyle işler yapmakta, Rıza’yı dinlememektedir.

Mustafa’nın idamına adım adım!

Mustafa’ya verilen idam kararının uygulanmasına az kalmıştır.  Tuzak bu defa da sağlam kurulmuştur. Boris bu olayın kendisine kadar uzanacağından, Gıyaseddin’in bu işin asla peşini bırakmayacağından emindir. Üstelik tam da bankayı kuracakken ve neft yataklarını ele geçirmek üzereyken...

Mustafa’ya bu tuzağı kuran kimdir?

Gıyaseddin ve Abdullah Mustafa’yı kurtarabilecek midir?

Karakola Bosna’dan gelen bir misafir öyle bir şeye şahit olur ki, bambaşka kapıların aralanması an meselesidir.