Gülen'le görüşen sunucu: İstihbarat gözetiminde röportaj yaptık

Gülen'le görüşen sunucu: İstihbarat gözetiminde röportaj yaptık
Güncelleme:

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sorumlu FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile röportaj yapan TEN TV sunucu El Dihi mülakata dair yaptığı açıklamada Gülen'in, Amerikan istihbaratının himayesinde olduğunu, sıkı güvenlik tedbirleri altında söyleşiyi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Sol'da yer alan habere göre; Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi'ye yakın TEN TV, Fethullah Gülen'le Pensilvanya'daki malikânesinde röportaj yaptı. Röportajı yapan TEN TV’nin sunucusu El Dihi, Gülen ile ABD ‎istihbaratının himayesinde söyleşi gerçekleştirdiklerini belirtti.

El Dihi Gülen’in darbeyle göreve gelen Sisi için “muhlis ve halkının çıkarına ‎çalışan biri” şeklinde övgüler dizdiğini ve Sisi’ye dua ettiğini de belirtti.

TEN TV ise, Gülen’den, “ruhani bir şahsiyet” olarak söz etti.

El Dihi, El Vatan gazetesine ‎mülakata dair yaptığı açıklamalarda, Gülen’in, Amerikan ‎istihbaratının himayesinde olduğunu, sıkı güvenlik tedbirleri altında söyleşiyi gerçekleştirdiğini açıkladı.

'MISIR’A GELMEK İSTEDİĞİNİ BELİRTTİ'

El Dihi, Gülen’in Mısır’a gelmek istediğini belirterek, “Kendisini Mısır’a davet ettim ve bana geleceği hususunda ‎vaatte bulundu. Bu onun büyük bir hayali ve arzusu. Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi için dua etti. El ‎Sisi’yi muhlis, Allah’tan korkan ve halkı için çalışan biri olarak tanımladı” dedi.