Güntekin Onay'dan yeni açıklama

Güntekin Onay'dan yeni açıklama
Güncelleme:

NTV Spor moderatörü, gazeteci Güntekin Onay, basın özgürlüğü konusunda söylediği sözler üzerine bir yeni bir açıklama yaptı.

Ünlü spor moderatörü, gazeteci Güntekin Onay’ın basın özgürlüğü ile ilgili sarf ettiği sözler yandaş medyayoı rahatsız etti.
Onay’ın, “Bu ülkede gazeteciler hapiste, tutuklanıyor, işsiz kaldılar” sözlerinin ardından  yandaş medya ve sosyal medya trolleri ünlü spor yorumcusuna yönelik linç kampanyası başlattı.

Tepkilere anlam veremediğini, vatan hainliği ve FETÖ yanlısı olmakla suçlandığını belirten Güntekin Onay bir açıklama daha yaptı.

NTVSpor'da Ercan Taner'e konuşan Onay şöyle dedi:

"Hayretler içindeyim ve üzgünüm. Sosyal medyada insanlar kendilerine kahramanlar ve hainler yaratıyorlar. Ben hiçbir medya grubunu ya da siyasi partiyi eleştirmedim. Basın özgürlüğü konusunu konuşurken 40-50 yıllık bir süreçten bahsediyorum. Ülkemiz çok zor günler atlattı. Darbe girişimi oldu, vatan hainleri ülkeyi ele geçirmeye çalıştı, insanlarımız öldü. Hala bununla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

"SIKINTILI GÜNLER GEÇİRDİĞİMİZİ SÖYLEMEK İSTEDİM"
 

Bazı kesimler çıkıyor, ne FETÖ’cülüğüm kaldı, ne teröre desteğim kaldı… Böyle bir şey söz konusu olabilir mi ya? Terörü desteklememiz, gazeteci de olsa mümkün olabilir mi? Burada ben 40-50 yıllık süreç içinde ülkemizin basın özgürlüğü konusunda sıkıntılı günler geçirdiğini söylemek istedim. Yanlış taraflara kimse çekmesin. Siyasi kahramanlar ve hainler yaratmaya çalışmasın. "