İçeride'nin Alyanak'ı kim?

İçeride'nin Alyanak'ı kim?
Güncelleme:

Hayatının büyük kısmını tiyatroya ve dalış eğitmenliğine veren, şimdilerde ise İçerde dizisinde hayat verdiği Alyanak karakteriyle yıldızı parlayan Yıldıray Şahinler bilinmeyenlerini anlattı.

"İNSANI İNSAN YAPAN UTANMA DUYGUSUDUR"

Habertürk'e konuşan Yıldıray Şahinler oyunculuk ve rolü hakkında şunları söyledi: “Ben dünyayı utanç duygusunun kurtaracağını düşünürdüm ama bilinçli olarak utanç duygusunu, vicdanı hayatından ayıklamış çok insan var. Kendilerine kazanç kaybettirdiğini fark ettikleri için yapmışlar bunu. Oysa insanı insan yapan vicdanı ve utanma duygusudur. Yüzü kızaran, utangaç insandan iyi oyuncu olur."


"BÜTÜN ŞULAR İÇERDE"

48 yaşındaki Şahinler şöyle devam etti: "Senaryo çok kaliteli, senaristlerimiz çok kıvraklar, hikâye hiç tıkanmıyor. Senaristlerimizden öyle güzel paslar geliyor ki o topları taca atamaz insan. Bu yüzden bütün şutlar ‘İçerde’ bence. Senaristlerimize de işlerinde çok iyi olan yönetmenlerimize de minnettarım."


"EKRANIN EN SEVİLEN KÖTÜ ADAMI"

"Alyanak da tadından yenmiyor. Ekranın en sevilen kötü adamlarından birine dönüşmüş durumda. Bu da senaryonun kalitesiyle alakalı. Genelde seyirci ana karakterle iyi insanı özdeşleştirir ama burada öyle değil, esas oğlanlar ve kızlar da iyi insan değil."


"ALYANAK’TA ŞEYTAN TÜYÜ VAR"

"Oynadığım karakteri olumlamak istemiyorum, Alyanak benim yakın olduğum ya da seveceğim bir insan değil ama şeytan tüyü var, bir anlamda kendince dürüst. Haddini bilen çakal felsefesini benimsediğini söyleyebiliyor."


"ADAM OLMAK YERİNE BİRİLERİNİN ADAMI OLMAK TERCİH EDİLİYOR"

"Haddini bilen çakallık yani birilerinin adamı olmak hayatın içinde de çok yaygın. Adam olmak yerine birilerinin adamı olmak tercih ediliyor. Kendi varoluşunu gerçekleştirmek emek istiyor ve insanlar emek vermeden köşe dönmeye alıştırıldıkları bir düzende yaşıyorlar. Emek verenin değil önce patronun hakkı düşünülüyor ve insan hakları, adalet, her şey bunun üzerinden işliyor."


"HADDİNİ BİLEN ÇAKAL FELSEFESİ..."

"İnsanlar da buna uyum sağlayıp yukarıdakilere “Paşam, ağam” filan diyorlar. Bir üsttekine böyle davranıp ayakta kalabileceklerine inanıyorlar. Haddini bilen çakal felsefesi bu işte, ama uzun ömürlü bir şey değil. Tabii kıvrak çakallar hemen başka bir aslanın yanına koşabiliyor."

"HER AN KAÇMAYA HAZIR BİR VAHŞİ HAYVAN"

"Alyanak, her seferinde yırtmanın yolunu bulan bir çakal, Haftalardır seyirci “Ölecek mi?” diye soruyor ama sapasağlam. Alyanak'ın sesi çok sevildi. Sosyal medyadan Alyanak’ın sesiyle kaydettikleri videoları gönderip “Eee. ne diyorsun?” diye soruyorlar. Alyanak gibi konuştuğu içi patronunun kendisine Alyanak dediğini söyleyen bile var."

"BENSU’YLA BABA-KIZIZ"

"İçerde dizisinde birlikte rol aldığı Bensu Soral’ın dalgıçlık eğitimi verdiği isimler arasında bulunduğunu söyleyen Yıldıray Şahinler, “Bensu’yu 4-5 sene önce daldırmıştım. O günden beri o bana ‘Babam’, ben ona ‘Kızım’ deriz. Birbirimizin telefonlarında da bu şekilde kayıtlıyız"