İnternet'in en çok aranan yerli dizisi hangisi?

İnternet'in en çok aranan yerli dizisi hangisi?
Güncelleme:

Yandex, dizilerin internet reytingini açıkladı.

Yandex, İnternet’te en çok aradığımız yerli dizileri ve oyuncuları tespit eden bir analiz çalışması yaptı. Açıklanan sıralamaya göre Fox TV’de yayınlanan “Kiraz Mevsimi” adlı yapımın en çok aranan dizi olduğu belirlendi. Dizinin başrollerini paylaşan genç oyuncular Özge Gürel ve Serkan Çayoğlu ise en çok aranan oyuncular olarak listenin en üstünde yer aldı. Kiraz Mevsimi’ni sırasıyla Kurtlar Vadisi Pusu ve Paramparça dizileri takip ediyor.

Günlük hayatın koşturmacası içinde kaçırdığımız ve tadına doyamayıp tekrar izlemek istediğimiz dizilere ulaşmanın en kolay yolu artık İnternet. Kullanıcıların aradıkları videolara en kolay şekilde ulaşmasını sağlayan Yandex, İnternet’te 2015’in ilk üç ayı içerisinde en çok aradığımız yerli dizileri ve en merak ettiğimiz dizi oyuncularını ortaya çıkaran bir analiz yaptı. Yayında olan yerli diziler dikkate alınarak yapılan analiz sonuçlarına göre İnternet’te en çok merak edip, aradığımız dizi Fox TV’nin büyük ilgi gören ve reytinglerde üst sıralarda yer alan yapımı “Kiraz Mevsimi” oldu. En çok aranan oyuncular listesinin ilk iki sırasında da Kiraz Mevsimi dizisinin başrol oyuncuları Serkan Çayoğlu ve Özge Gürel yer aldı. 

Kurtlar Vadisi Pusu Zirveye Ortak

Ekranların uzun soluklu dizisi  “Kurtlar Vadisi Pusu”, Yandex’te en çok aranan diziler listesinin ikinci sırasında yer aldı. En çok aranan Türk dizileri sıralamasındaki bir sonraki yapım ise, başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya’nın paylaştığı “Paramparça” adlı dizi oldu. Kanal D’de yayınlanan dizinin ünlü oyuncusu Nurgül Yeşilçay da Serkan Çayoğlu ve Özge Gürel’in ardından en çok aranan oyuncu olarak listeye girdi. Star TV’nin gençlik dizisi “Medcezir” en çok arananlar listesinde dördüncü sırada yer bulurken, başrol oyuncularından Serenay Sarıkaya da en çok aranan oyuncular listesinde dördüncü sırayı aldı. Sarıkaya’nın rol arkadaşı Çağatay Ulusoy ise, en çok aranan oyuncular listesinin beşinci ismi oldu.

Yandex’in yaptığı analize göre en çok aranan diziler ve en çok aranan oyuncuların tam listesi şu şekilde açıklandı:

En Çok Aranan Diziler:

1. Kiraz Mevsimi

2. Kurtlar Vadisi Pusu

3. Paramparça

4. Medcezir

5. Aşk Yeniden

6. Kardeş Payı

7. Sungurlar

8. Karadayı

9. Elif

10. Arka Sokaklar

En Çok Aranan Oyuncular:

1. Serkan Çayoğlu

2. Özge Gürel

3. Nurgül Yeşilçay

4. Serenay Sarıkaya

5. Çağatay Ulusoy

6. Ahmet Kural

7. Sinem Kobal

8. Gizem Karaca

9. Hazal Kaya

10. Kenan İmirzalıoğlu