Kılıçdaroğlu'na idam isteyen muhabire soruşturma

Güncelleme:

''Kamuoyu Kılıçdaroğlu'nun idamını bekliyor'' diyen Akit TV muhabiri hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, canlı yayında, "Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor" diyen Akit TV muhabiri Mehmet Özmen hakkında, 'tehdit' suçundan soruşturma başlattı.

Mehmet Özmen, dün, müze haline getirilen Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde yaptığı canlı yayınlanan programda, bahçede bulunan darağacını göstererek, "Türk kamuoyunun idam edilmesini istediği kişiler var" dedi. Bu kişilerin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Fetullah Gülen olduğunu söyleyen Özmen, bu isimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ismini verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"19 Mart 2019 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan Akit TV adlı televizyon kanalı muhabirinin; 'Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor' şeklindeki sözleri üzerine, hakkında TCK 106/1 maddesi uyarınca 'tehdit' suçundan soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

AKİT TV MUHABİRİ NE DEMİŞTİ?

Akit TV sunucusu Mehmet Özmen, müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi'nden yaptığı yayında toplumun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun idamını istediğini öne sürmüştü.

Özmen, "Türk kamuoyu, PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne de yandaşlık yapan, kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını, idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum. Bu bizim fikrimiz tabii ki, taktir yine kamuoyunun. Sonuçta PKK törer örgütüne, Fethullahçı terör örgütüne kol kanat geren, bu topraklara ihanet eden her bir vatandaşın işte bu darağacında idam edilmesi gereken isimler bugün bile. Ama maalesef 2004 tarihinde idam Türkiye'de kaldırıldı" ifadelerini kullanmıştı.

Akit TV Kılıçdaroğlu'nun idamını istediAkit TV Kılıçdaroğlu'nun idamını istedi

CHP'den tehditler sonrası Akit TV'ye suç duyurusuCHP'den tehditler sonrası Akit TV'ye suç duyurusu

DHA