MHP'li RTÜK üyesi, Fatih Portakal'ı savundu

MHP'li RTÜK üyesi, Fatih Portakal'ı savundu
Güncelleme:

MHP'li RTÜK Üst Kurul Temsilcisi Arif Fırtına, Fox TV'ye verilen ceza hakkında ''RTÜK'ün görevi yasakçı, yok edici, tek sesli bir yayın politikası uygulamak değildir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Başbakan Yardımcılığı döneminde Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan, 2002 yılından sonra on yıl Başbakan Başmüşaviri olarak görev alan MHP'nin RTÜK Üst Kurul Temsilcisi Arif Fırtına Fox TV'ye verilen cezaya karşı çıktı.

Fatih Portakal'ın hükümete yönelik eleştirilerinin ardından kanala, üç kez program durdurma cezası verilirken ana haber bülteninin yerine belgesel yayınlanması kararlaştırıldı. RTÜK Üst Kurulu tarafından verilen henüz uygulanmayan karara karşı MHP'nin RTÜK temsilcisi Fırtına, bir karşı oy yazısı kaleme aldı.

"ORANTISIZ SONUÇ DOĞURACAKTIR"

Birgün'de yer alan habere göre; Portakal'ın yayınında tarafsızlık ilkesinin ihlal edildiğini ancak halkın kin ve düşmanlığa tahrik edilmediğini ifade eden Fırtına, "Fox TV'ye ceza verilen madde, orantısız bir sonuç doğuracaktır. RTÜK'ün görevi yasakçı, yok edici, tek sesli bir yayın politikası uygulamak değildir" dedi.

SUÇ CEZA DENGESİZLİĞİ

İfade özgürlüğünün halkın her türlü habere sağlıklı ve kolay ulaşabilmesinin önünü açtığına dikkati çeken Fırtına, Fox TV'ye verilen "üç kez program durdurma cezası"nın suç ve ceza dengesini bozacağını, bu nedenle karara katılmadığını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Fransa'daki Sarı Yelekler eylemlerine ilişkin yorumu nedeniyle hedef haline getirilen Portakal, sunuculuğunu yaptığı programdaki "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğal gaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz?" sözleriyle gündeme oturmuştu.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

"Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni."

RTÜK üyesinden Fatih Portakal'ın cezasına itirazRTÜK üyesinden Fatih Portakal'ın cezasına itiraz