Semercioğlu, Çelik'e etik dersi verdi

Semercioğlu, Çelik'e etik dersi verdi
Güncelleme:

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu ile TRT 1 Ana Haber'i sunan Erhan Çelik arasında sert bir kavga başladı...

Herşey Cengiz Semercioğlu'nun TRT 1 Ana Haber'i sunan Erhan Çelik'in ekranda kendi sosyal medya hesaplarını anons etmesine tepki göstermesiyle başladı...

Cengiz Cemercioğlu'nun “Devletin televizyonu babamızın malı mı?” başlıklı yazısına Erhan Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi...

Cengiz Semercioğlu'nun, kavgaya daha başlarken Erhan Çelik'in boşandığı Gülben Ergen'i arkalayarak başlaması da dikkat çekti...

İşte ikili arasındaki o kavganın detayları...

Cengiz Semercioğlu, “Devletin televizyonu babamızın malı mı?” başlıklı yazısında, “TRT 1 Ana Haber’i sunan Erhan Çelik, bülten boyunca zaman zaman ekranda kişisel sosyal medya hesaplarının adresini yayınlıyor. TRT’nin diğer pek çok ekran yüzü gibi...” dedi.

“DEVLETİN TELEVİZYONU BABAMIZIN MALI DEĞİL!”

“Devlet televizyonunda hiçbir ekran yüzü böyle bir şeyi yapamamalı” uyarısında bulunan Semercioğlu şunları yazdı:

“Sosyal medya hesapları verilecekse, TRT’nin kurumsal hesapları verilmeli. Bu kuralı bazı özel televizyonlar uyguluyor ama devlet televizyonu katı bir şekilde sunucularına bu kuralı koymalı."

"Hiçbir ekran yüzü, kişisel sosyal medya hesaplarını devlet televizyonundan yayınlayamamalı. Devletin televizyonu babamızın malı değil! Sosyal medyadaki takipçi sayımızı artırmak için kullanacağımız mecra hiç değil!"

"Hele bir de Erhan Çelik gibi birileri çıkıp devlet televizyonundan reklamını yaptığı sosyal medya hesabından boşandığı eşine yorumlanan kişisel mesajlar paylaşınca, işin tadı iyice kaçıyor."

"Devlet televizyonunun ekranı, doğrudan kişisel işlerimize alet edilmiş oluyor. Etik değil, TRT’nin ağırlığına yakışan bir durum hiç değil. TRT’nin ekran yüzleri kişisel sosyal medya hesaplarını ekranda kullanmamalı...”

CENGİZ SEMERCİOĞLU'NUN TİCARİ DEFTERİNİ AÇTI

Semercioğlu, Çelik'e etik dersi verdi - Resim : 1

Erhan Çelik, Cengiz Semercioğlu'nun bu yazısına sosyal medya hesabı üzerinden daha sert bir cevap verdi.

Erhan Çelik, Cengiz Semercioğlu'nun bir taraftan tv yazarlığı yaparken diğer taraftan da çeşitli kanallarda tv programları yapmasına göndermede bulunarak, "Her türlü eleştiriye açığım. TV'lerden yapım karşılığı para alırken TV yazarlığı yaparak köşelerini babalarının malı gibi kullananlar hariç!" yanıtını verdi.