Susam Sokağı geri dönüyor ama bu sefer Arapça

Susam Sokağı geri dönüyor ama bu sefer Arapça
Güncelleme:

Türkiye'de 80'li yıllarda çocuk olanların unutamadığı televizyon çocuk dizisi Susam Sokağı'nın yeni Arapça versiyonu başlıyor. Şovda hem yeni hem de eski kuklalar yer alıyor.

Susam Sokağı’nın yeni Arapça versiyonu Ortadoğu ülkelerinde yayımlanmaya başlıyor. “Ehlen Simsim!” (Hoşgeldin Susam!) adlı şovda Kurabiye Canavarı (Kaa’ki), Açıkgöz (Gargur), Elmo gibi eski kukla karakterlerin yanında 5 yaşındaki mor renkli bir kız çocuğu Basma, sarı renkli arkadaşı Jad ve keçi şeklindeki dostları Ma’zooza gibi yeni kuklalar da yer alacak.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Uluslararası Kurtarma Komitesi (The International Rescue Committee-IRC) ve Susam Atölyesi (Sesame Workshop-SW)’nin sorumluluğundaki şov 2 Şubat’tan itibaren haftanın 6 günü Ortadoğu Yayım Merkezi’nin sahibi olduğu uydu kanalı MBC 3 üzerinden yayımlanacak. Projenin amacı “Suriye krizinden etkilenen çocuklar ve bakıcıların eğitimlerine katkı sunmak” olarak açıklandı.

Ürdün’de çekilecek olan Ehlen Simsim, çocuk gelişimi uzmanlarının işbirliğiyle iki senede ortaya çıktı. Ehlen Simsim’in Lübnanlı idari yapımcısı Haled Haddad, “Duygusal ABC’lere sahibiz, aynı zamanda bu duygularla başa çıkma mekanizmalarını gösteriyoruz. Her bölümde bir baş etme mekanizmamız var” dedi. Haddad açıklamasına, “Çocuklar kızgın mı, öfkeli mi hatta kıskanç mı olduklarını bilmiyor. Bölümlerimizde bu duygular ve onlarla nasıl başa çıkacağımız hakkında konuşuyoruz” diyerek devam etti.

Susam Sokağı’nın ilk Arapça versiyonu 1979’dan 1990’a kadar “Iftah ya Simsim” (Açıl Susam) adıyla bölgede yayımlanmış ve büyük bir popülariteye sahip olmuştu. Yeni versiyonun ikinci sezonunun çekimleri de Mart ayında başlayacak.