TRT spikerinden Belarus kafilesine şok sözler

TRT spikerinden Belarus kafilesine şok sözler
Güncelleme:

Erzurum'da düzenlenen ve bir Avrupa Olimpiyat Komitesi faaliyeti olan Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali (EYOF) protestolara sahne oldu.

Erzurum'da düzenlenen ve bir Avrupa Olimpiyat Komitesi faaliyeti olan Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali (EYOF) protestolara sahne oldu. Açılış törenine yayın ve organizasyonunda yaşanan aksaklıklar damga vurdu.


-13 derecede Kazım Karabekir Stadyumu'nda düzenlenen açılış töreninde öncelikle ses düzeninin bozukluğu nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın "Oyunları başlatıyorum" anonsu duyulmadı. TRT'nin canlı yayınladığı açılışta oyunların başlangıç anonsu televizyondan da verilemedi. Vatandaşların sesi ile yetkililerin sesi birbirine karışınca açılış töreninde yapılan protokol konuşmaları anlaşılamadı.

Protokol tribünü hariç, boş koltuklara düzenlenen açılış töreninde ekranlara tribündeki az sayıdaki vatandaşın tezahüratı ve birbirleriyle yüksek sesli şakalaşmaları yansıdı.
TRT spikerleri kafilelerin geçişini sundukları sırada "Belarus" kafilesinin geçişi sırasında bir vatandaşın "Bunlar Rusya değil çakma Rusya, çakma Rusya" sözleri ekranlardan yankılandı.

Vatandaşlar ayrıca 14-18 yaşında kış sporlarıyla ilgilenen gençlerden oluşan ekiplerin geçişi sırasında Ermenistan ve Rusya kafilelerini yuhaladı. Rusya'nın geçişi sırasında "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları da atıldı.

Törenin son bölümünde dansçılar sahnede performanslarını icra ederken yakınlarında ve ortalıkta foto muhabirleri ve çeşitli görevlilerin dolaşması da yayın kalitesini olumsuz etkiledi.

Aşırı soğuk bir ortamda gerçekleşen açılış töreni oyunlar için hazırlanan meşalelerin yakılması ve bir havai fişek gösterisiyle sona erdi. Etkinlik bir hafta sürecek.