TRT'de ''bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor'' çıkışı

Güncelleme:

TRT'nin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki özel yayına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse'nin "bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözleri damgasını vurdu.

Terör örgütü FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde, TRT 15 Temmuz özel yayını gerçekleştirdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki özel yayında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse de konuk oldu.

Söz konusu programda Köse'nin söyledikleri ise alkış topladı.

Programın sonunda son sözleri sorulan Köse, 15 Temmuz'dan gerekli dersin alınmadığını belirterek, "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" dedi. 

"Bu uyarıyı yapmak benim vazifem" diyen Köse, "Bu konu Türkiye’nin en önemli konusudur" diye ifade etti.

Ali Köse, şunları söyledi:

“Bu konudan söz açıldığı zaman hep şu duayı yapıyoruz. Allah bir daha bu memlekete 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Ama dua bizim vazifemiz, fakat siz tedbirinizi almazsanız, akıllı davranmazsanız o FETÖ denen örgütü yapılanma şeklini aynı yolları kullanarak bugün hala devam eden başka gruplar hakkında gerekli tedbirleri almazsanız Allah size yardımcı olmaz. Öyle bir Allah yok. Siz vazifenizi yapacaksınız, Allah da size yardımcı olacak. Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Hatta ben bunu bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor diye değerlendiren, bu şekilde sloganlaştıran birisiyim. Bu uyarıyı yapmak benim vazifem. FETÖ ile alakalı daha sonra biz ilahiyatçılara neden bu konuda uyarı yapmadınız diye hep sitemler oldu. Özellikle akademisyen ilahiyatçılara... Ben bunu alıyorum ve kabul ediyorum ve bugün diyorum ki, bu konu Türkiye’nin en önemli konusudur. Devletin bu konuda gerekli önlemleri alması şarttır. Bunun vebalini kimse üstlenemez.”

 

Seçiniz...