'Tüm muhaliflerin sesini duyuracağız'

'Tüm muhaliflerin sesini duyuracağız'
Güncelleme:

Ana akım medyaya karşı gazeteci yazar Merdan Yanardağ,TELE1 isimli yeni bir kanal kurdu. Kanala ilişkin açıklama yapan Yanardağ, “Herkesin sesini duyuracağız" diye konuştu.

Türkiye’deki ana akım medyaya karşı, yeni bir kanal kuruldu. Gazeteci- yazar Merdan Yanardağ’ın kurduğu “TELE 1”, “biz gerçeği eğmeden, bükmeden; bilgiyi karartmadan insanların bilme hakkını sağlayacak bir çizgi izleyeceğiz. Çünkü gerçeğin kendisinin devrimci olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


Şimdilik Kültür Türk adıyla yayın yapan “TELE 1” kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Türkiye’nin televizyon izleme sıralamasında günde 5 saat ile dünyada birinci sırada olduğuna dikkat çekerek, “Biz, dar bir yayın politikası izlemeyeceğiz. Aksine, merkezdeki kitleyi de kucaklayacak bir yayın çizgimiz olacak. Emekten yana, Türkiye’nin tüm muhalefet güçlerinin sözcülüğünü yapan bir kanal olacağız. Türkiye’nin faşizan diktatörlüğe sürüklendiği böyle bir dönemde, medya alanındaki direnme noktasını oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.


Gerçeğin kendisi devrimcidir
TELE 1’in kadrosunda Emre Kongar, Tuncay Mollaveyisoğlu, Banu Güven, Enver Aysever, Haluk Şahin, Ümit Zileli gibi isimlerin olduğuna dikkat çeken Yanardağ, şöyle devam etti:

“İyi bir kadro ile çıkıyoruz, bu kadronun karşısında direnecek bir kanal yok. Çünkü bugün Türkiye’de yasaklı insanlar var kanallara çıkması yasaklı olan. Biz herkesin sesini duyuracağız. Türkiye dünyada günde 5 saat televizyon izleme oranı ile dünyada en fazla televizyon izlenen ülke ve bugün insanların temel ihtiyacı gerçekleri öğrenmek. Gerçeği eğmeden, bükmeden; bilgiyi karartmadan insanların bilme hakkını sağlayacak bir çizgi izleyeceğiz. Çünkü gerçeğin kendisinin devrimci olduğuna inanıyoruz.”
Uydu ve D-Smart üzerinden yayın yapan TELE 1 kanalında yer alacak diğer isimler ise şöyle: Defne Sarısoy, Musa Özuğurlu, Ataol Behramoğlu, Duygu Özel, Haluk Şahin, Sinan Meydan, Ömer Ödemiş, Merdan Yanardağ, Nahit Duru, Yılmaz Polat, Derya İzbul, Mehmet Güç, Necati Yıldırım, Gürsel Doğan, Atakan Sönmez, Çağlar Tekin, Alev Doğan, Tayfun Talipoğlu, Yılmaz Polat, Cüneyt Ayral.