Time dergisi ''Yılın Kişisi''ni seçti

Time dergisi ''Yılın Kişisi''ni seçti
Güncelleme:

Amerikan Time dergisi bu sene ''Yılın Kişisi'' olarak cinsel taciz konusunda sessizliğini bozanları seçti.

Amerikan Time dergisinin her yıl seçtiği 'Yılın Kişisi' 2017’de ‘sessizliği bozanlar’ oldu.

#MeToo etiketiyle yapılan sosyal medya paylaşımlarıyla ön plana çıkan cinsel taciz karşıtı sosyal hareketlilik, dergiye göre yılın en etkileyici olayı.

Time Yazı İşleri Müdürü Edward Felsenthal, “Bu on yıllardır gördüğümüz en hızlı gelişen sosyal değişim. Kendilerini öne atıp hikâyelerini anlatan yüzlerce kadının –ve bazı erkeklerin- bireysel eylemleriyle başladı” ifadesini kullandı.

Ünlü derginin adayları arasında ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin çılgın lideri Kim Jong-un, Rusya'nın ABD seçimlerindeki parmağını araştıran özel savcı Robert Mueller gibi isimler vardı.

2016 yılında 'Yılın Kişisi' ABD Başkanı seçilen Donald Trump olmuştu. Trump'ın ABD Başkanlığı'ndaki rakibi Hillary Clinton, bu sıralamada da Trump'ın arkasında kalarak ikinci sıraya yerleşmişti. Sıralamada bilgisayar korsanları üçüncü, Recep Tayyip Erdoğan ise dördüncü sırada yer almıştı.

Trump, 2015 yılında yılın kişisi seçilen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin arkasında kalarak üçüncü olmuştu.