TRT dev bakanlıkları solladı !

TRT dev bakanlıkları solladı !

TRT'nin binalarındaki temizlik işlerinin aylık maliyeti 884.000 TL'yi buluyor.

Elektrik faturalarından yılda 800 milyon lira pay alan, günde 4 milyon liraya yakın harcamasıyla tepki çeken TRT'nin 2 yıllık temizlik işi için yapılan ihalesini 21 milyon 234 bin lira teklif veren firma kazandı.

TRT'nin Ankara Oran'daki Genel Müdürlük ve diğer bina temizlik işleri taşeron firmalar aracılığıyla sağlanıyor. Kurumun 2 yıllık temizlik işi için geçtiğimiz aylarda çıkılan ihaleyi 21 milyon 234 bin lira teklif veren firma kazandı. 265 işçiyle yürütülecek temizlik için TRT'nin kasasından çıkacak aylık miktar, 884 bin lirayı buluyor. Bu rakamla TRT, dev bakanlıkları solladı.

Zaman'dan İsa Sezen'in haberine göre, Ankara Söğütözü'nde 33 katlı kuleye verdiği aylık 850 bin kira lirayla tartışılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aylık temizlik masrafı 371 bin lira.

TRT Genel Müdürlüğü Satın Alma Dairesi Başkanlığı'nın, Şubat 2016 ile Şubat 2018 yılları arasını kapsayan 2 yıllık temizlik ihalesini 21 milyon 234 bin lira teklif veren Futaş Bina Yönetim Şirketi aldı. Şirketle geçen ay sözleşme imzalandı. Buna göre firma 265 işçiyle ve 2 yıl süreyle TRT Genel Müdürlüğü'nün genel temizlik ve bahçe bakımı-temizliğini yapacak.

ÖZEL GÜVENLİĞE AYDA 322 BİN LİRA

Öte yandan TRT'nin özel güvenlik harcamaları da oldukça yüksek. Ankara'daki Genel Müdürlük ve bağlı birimlerin binalarının korunması için alınan özel güvenlik hizmetinin bedeli aylık 322 bin lirayı buluyor. TRT Genel Müdürlüğü'nün Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Spor Tesisleri'ne öğretmen alımı için ise 8 firmanın teklif verdiği ihaleyi 1 milyon 913 milyon liralık teklifle Mir Medya Yayıncılık şirketi kazandı.